Adanalı çiftçilerin uçakla ilaçlama yasağının ardından ürünlerini ilaçlamak için yaptırdığı “uzun bacak” traktör görenleri şaşırtıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, daha önce ürünlerin havadan uçakla yaptığı ilaçlamanın vahşi ilaçlama olduğu ve ilaçlama yapılmayacak ürünlere zarar verdiği, suya ve havaya karıştığı gerekçesiyle 2006 yılında uçakla ilaçlamaya yasak getirildi.

Adanalı çiftçilerin uçakla ilaçlama yasağının ardından ürünlerini ilaçlamak için yaptırdığı “uzun bacak” traktör görenleri şaşırtıyor.

“UZUN BACAKLI” BULUŞ

Uçakla ilaçlama yasağı başlayınca Türkiye‘nin en verimli, en geniş tarım arazilerinin bulunduğu Çukurova‘daki çiftçiler de kara kara düşünmeye başladı. Çiftçiler özellikle boy atan ürünlerini nasıl ilaçlayacaklarını düşünürken “uzun bacaklı” traktör icat edildi.

ÖZEL TASARIM

Çiftçiler ürünlerini ilaçlayabilmek için traktörlerini yeniden dizayn ettirdi. Traktörüne 2.5 metre yüksekliğinde ayaklı lastik taktıran çiftçi, ilaç deposunu da traktörün arka kısmına yerleştirdi. Traktörün arka lastikleri ise daha iyi manevra yapabilmesi için ince lastiklerden yapıldı. Ürünlerini artık uçağa gerek kalmadan ilaçlayabilen Adanalı çiftçinin traktörü, ilaçlama yapamayan çiftçilere de örnek oldu.

GÖZLERİNİ ALAMIYORLAR

Bu traktörleri trafikte gören diğer sürücüler ve vatandaşlar hayretler içinde kaldı. İlk kez böyle uzun bacaklı traktör gören vatandaşlar, traktör gözden kaybolana kadar ondan gözlerini alamadı.

Reklamlar