Levent RASİM

Konu:  Bulgar gazetelerden alıntı:

Güner Tahir de geri vitese mi taktı?

Bizim geleneklerimizde, bir kuyudan zor zar çıkan ve paçasını kurtaran adam, bir daha aynı kuyunun yanından bile geçmez. Güner Tahir, Hak ve Özgürlük Hareketi Başkan Yardımcılığı’ndan gazetelerden okuduğumuza göre sözde 5 000 (beş bin US Dolar) için kovuldu boy boy yazıldı çizildi.Ardından Ulusal Hak ve Özgürlük Partisi (UHÖH)  kurmuştu.Bir daha parlamentoya girmek için Razgrad ilinde oldukça çalışsa da, başarı elde edemeyince, kabuğuna büzülmüştü. O da,  tüm kabuklular gibi ilk bahar güneşiyle ve ilk kez fırsat bulunca önce kabuğundan boynuzlarını, ardından da başını göstermeye çalıştı. Yoksa bir yerlerden emir mi geldi bilinmez.

Kimsenin yapmadığını yapan ve önce geri vites takıp Hak ve Özgürlük Hareketi (HÖH-DPS) 9. Kurultayına katıldı. Ardından kendini, HÖH’ten yine para yüzünden atılan başka bir Başkan Yardımcısı olan Osman Oktay’ı, geri vitese yeni girmiş olmasına rağmen sol lamayı başarıp “Bulgaria On Lain” TV” programına çıkıp yorum yaptı. Osman 9. Kurultay’dan sonra şekerlemeye daldı ve hala göz açamıyor. Bu defa gözlerini TV ekranında yumarak yaptığı kahinlikleri tutmadı, anlaşılan olaylar başka boyutta gelişiyor.

Bu başka boyutu şöyle anlamak mümkündür.

Bulgar devleti şu dönem Türkiye, Osmanlı ve Yeni-Osmanlı düşmanı ajitasyon ve propagandasını resmi ağızla değil, bu iş için özel olarak yetiştirdiği “Ahmet Doğan, Güner Tahir, Osman Oktay vb” sözde hem eski hem yeni, ama her zaman yürekten Türklere, İslam’a ve Türkiye devletine karşı takıntılı siyaset borazanları ağzıyla yürütüyor. Öyle görüntü veriliyor ki, sözde geni azmış Bulgar ırkçı ve milliyetçilerinin Bulgaristanlı Türklere, Türkiye’deki soydaşlarımıza, Türkiye devletine, İslam’a ve şahsen Sayın Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı kışkırttığı saldırılı siyaseti “Türklerin kendi tercihi” ya da başa çıkamadıkları ama hükumete davet ettikleri ve saçma yasa önerilerine oy verdikleri  “Yurtsever Cephe” gibi milliyetçilerin veya HÖH adlı Türk Partisi lideri hain Ahmet Doğan’ın şahsen verdiği 1.600 000 lv. (bir milyon altı yüz bin leva) ile kurulan Rusçu, Putinci çakal partisi “Ataka” nın işi olarak göstererek, yüz akıyla siyaset yapmaya çalışıyorlar.

Artık çocuklarını da Almanya’da okutan ve iyice sakinleşen, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bulgaristan’daki uzantısı olmakla övünen Güner Tahir TV programında şöyle bir beyanda bulundu;

Hak ve Özgürlük Partisi’nin düşmanlarının sayısının büyük olduğu, doğrudur,  fakat o istikrarlı bir politik örgüttür. Bu parti yılların içinde ayakta kaldı.”

7 Yıl HÖH partisinde bulunduğunu vurguladıktan sonra şöyle devam etti:

Bana göre, HÖH partisinin Mustafa Karadayı, Çetik Kazak ya da başka biri tarafından yönetilmesi önemli değildir, önemli olan parti yapılarıdır.”

Soru: HÖH partisini yöneten kişi Ahmet Doğan mıdır?

Yanıt: Bu bir gerçektir. Doğan, bu partiyi kuran kişidir, öyle ki, onun koltuğuna oturan ya da operatif yönetimde bulunan kişi, onun görüşünü almadan adım atamaz.”

UHÖP Başkanı’nın görüşüne göre, Ahmet Doğan ile HÖH eski genel Başkanı Lütfi Mestan farklı tip kişiler olup, aralarında ilkesel farklar vardır.

Bundan 7 yıl önce, kendisine diplomatlar tarafından sorulan  “Kasım Dal’la şimdi ne olacak?” sorusuna “Onun geleceği karanlık, Doğan’ın yerinde olsam, daha uyumlu olduğu için Lütfi Mestan’ı seçerdim” yanıtını veren G. Tahir şöyle devam etti:

Biz Hak ve Özgürlükler Hareketini (HÖH) kurarken, Lütfi Mestan ” HÖH partisine giren yalnız aşağılık ve zavallı Türklerdir, entelektüeller Demokratik Güçler Birliği (CDC) ye üye oluyor demişti ve şöyle devam etti: Yıllar geçti ve aşağılık Türklerin başına o kendisi geçti!”

Güner Tahir, “Lütfi Mestan HÖH örgütü tabanına hiç bir zaman giremedi!” dedi ve şöyle devam etti:Yıllar içinde L. Mestan, kendisi için önemli olanın herhangi bir parti mevkisinde bulunmak değil, medya önünde boy göstermek olduğunu kanıtladı. O konuşmalarını sanki bir bilim adamları forumunda yapıyordu. Siyasetçinin konuşmasını köydeki son kişi de anlayabilmelidir.”

Güner Tahir şöyle devam etti: Yıllar içinde Doğan’ın üzerine çok şiddetli baskılar uygulansa da, o HÖH’ü bir asli Bulgar partisi olarak koruyabildi ve dıştan olan herhangi birisinin ona etkide bulunmasına izin tanımadı.”

Soru: DOST tehlikeli bir tasarım mıdır?

Yanıt: Bu tasarım gerçekleştirilemeyecektir. Lütfi Mestan 12 bin oy alırsa, şahsen gidip onu tebrik etmek istiyorum, fakat o bu rakama ulaşamaz.

Evet bizden gerçekleri daha çok insanımıza duyurabilmek, karar sizindir. İyi kötüden ayıran halkımız olacaktır, biz sadece gerçekleri yansıtıyoruz.

 

 

 

 

Reklamlar