Sofya TV Avrupa’nın bir ekibi Ardino (Eğridere) Belediyesi’ni turizm destinasyonu olarak tanıtan bir belgesel film çekiyor. Çekilen görüntüler Ulusal Takvim programı çerçevesinde yayınlanacak. tvavrupa-egriderede-belgesel-cekiyor
Yapımcı Snejana Dimitrova, amacın sıradan insanların hayatı, yaşayış tarzı, kültür ve günlük problemlerinin gösterilmesi olduğunu paylaştı. Ayrıca TV Avrupa izleyicilerinin Belediye’nin tarihi ve kültürel mirası, eko turizm ve kültür turizminin gelişimi, doğa harikaları ve coğrafi yapısıyla tanıştırılması amaçlanıyor. TV Avrupa ekibi Belediye Başkanı Resmi Murat ile söyleşi yaptı.

Ardino için çekilen röportajda Doğu Rodoplar’ın en güzel yerlerinden olan Şeytan Köprüsü, Kartal Kayalıkları Trak Tapınağı, Belite Brezi Turistik Merkezi’nden görüntüler yayınlanacak.

Ekip, Jıltuşa, Byal İzvor ve Padina köylerinde bulunan organik süt ürünü işletmelerini tanıtacak. Bunun dışında yerli halka geçim kaynağı olan sipariş üzere yapılan üretimlere de yer verilecek.

Belgeselin eylül ayının sonunda yayınlanması planlanıyor. Ulusal Takvim programı her pazar günü saat 13.30’da başlıyor, tekrarı ise Salı günü saat 10.30’da izlenebilir.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar