Soydaşların onurlu mücadelesinin ‘Yiğit’ ismi, Balkanların ve Türkiye’nin ‘Mümin Aga’sı’, Bal-Göç ve BGF Federasyonu Kurucu Başkanı, Bursa sanayisinin duayen ismi, Penguen Gıda’nın kurucusu, hayırsever iş adamı, BTSO meclis üyesi, Bursaspor’un eski başkanlarından, Bursa Milletvekili Merhum Mümin Gençoğlu bundan 25 yıl önce aramızdan ayrıldı. Efsane bir isim olarak hafızalara ve gönüllere kazınan Mümin Gençoğlu, vefatının 25. yıldönümünde Bursa Emirsultan Mezarlığı’nda bulunan kabir başında dualarla anıldı.

Anma töreninde konuşan oğlu, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı ve Gençoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Gençoğlu, “Babam, ülkemize gelip, burada amelelikten tutun da birçok yerde çalışmış, akabinde ticaret odasında göreve başlayıp meclis başkanlığına kadar yükselmiş, Bursaspor’un çeyrek finale kaldığı zamanlarda kulübe başkanlık yapmış, Bursa’ya ve ülkemize çok büyük hizmetler vermiştir. Camiamızın kurucusudur. Balgöç’ü kurmuş, Bulgaristan’da yapılan mezalimi tüm dünyaya duyurmak amacıyla dava arkadaşları ile çok büyük çalışmalar yapmıştır. Gerek göç, gerek de göçten sonra da camiamızın gelişmesi için çok büyük hizmetler vermiştir. Ülkemize ve yüce meclisimize hizmet edebilmek amacıyla milletvekilliği mertebesine ulaşmıştır. Rahmetli babamız, Mümin Agamız’ın bugün vefatının 25. yıl dönümü, bizler de onu anıyoruz. Hepimiz rahmetli babamı andığımız zaman yüzümüzde tebessüm oluşuyor. Kabrinde tekrar huzur içinde uyusun, rahat uyu rahmetli babam..” dedi.

Anma törenine merhum Mümin Gençoğlu’nun oğlu Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, kızları Ayşe Sözüçetin, Nurcan Gülerer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, Bal-Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, eski Bursa Valisi Zekai Gümüşdiş, eski Bursa Milletvekili Ali Kul ve çok sayıda sivil toplum örgütü ve dernek başkanları, üyeleri ve sevenleri katıldı. okunan duaların ardından anmaya katılanlar merhum Mümin Gençoğlu’nun mezarına çiçek bıraktılar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar