– BULGAR BASININDAKİ YANLIŞ HABERLER ÜZERİNE TÜRKİYE’NİN SOFYA BÜYÜKELÇİSİ AÇIKLAMA YAPMAK İÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞIRILDI
– BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ’IN AA’YA VERDİĞİ DEMEÇ BULGAR MEDYASI TARAFINDAN YANLIŞ TERCÜME EDİLDİ.
turkiye-nin-sofya-buyukelcisi-aramazTürkiye’nin Sofya Büyükelçisi İsmail Aramaz, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Sorumlusu Büyükelçi Rusi İvanov’la yaptığı görüşmede, Türkiye’nin Bulgaristan’daki Osmanlı mirasıyla ilgili sahiplik talebinin olmadığını belirtti.
Büyükelçi Aramaz’ın, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın son Bulgaristan gezisi dönüşünde Türkiye’de Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamanın Bulgar medyasına yanlış yansıtılması üzerine bilgi almak için Dıişleri Bakanlığına çağırıldığı kaydedildi.
Bulgar basını, Bekir Bozdağ’ın AA’ya Bulgaristan gezisini değerlendirirken ‘Türkiye, Bulgaristan’daki Osmanlı’dan kalma dini ve tarihi malvarlıklarını geri alacak’ dediğini yazması üzerine, Bulgar Dışişlerinin Büyükelçi Aramaz’ı bu konuda ülkesinin görüşünü açıklamak için Bakanlığa çağırdığı bildirildi.
Bulgar Dışişleri Bakanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, Büyükelçi Aramaz’la yapılan görüşmede, Mart 2012 yılında iki ülke arasında 2012-2016 dönemini kapsayan ve kültür varlıkların korunmasına ilişkin anlaşmanın Türkiye tarafından onaylanmayan programının da ele alındığı duyuruldu.

Ayrıca bakanlığın basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, iki ülke arasında çözüme kavuşturulmamış konularla ilgil 2009 yılında karma bir komisyon kurulduğu hatırlatılarak,  şimdiye kadar söz konusu komisyonun üç defa toplandığı bir sonraki itoplantının se bu yılın bahar aylarında yapılması konusunda Türkiye’ye davet gönderileceği ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, Büyükelçi Aramaz’la gerçekleştirilen görüşmede, Bulgaristan Türkiye ilişkilerinin iyi komşuluk örneği teşkil ettiği konusunda fikir birliğine varıldığı vurgulandı.
Ajans Bg
Reklamlar