BTV’nin “Bu Sabah” programına konuk olan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hala Bulgar mevkidaşı Rumen Radev’in bu yıl ülkemizi ziyaret etmesi için davetine cevap vermediğini bildirdi.

Bakan, şu anda Rusya’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı seçim öncesi bir dönemde bulunduğunu ve muhtemelen davete olumlu cevap verilmemesinin nedeninin bu olduğunu belirtti.

Zaharieva, Bulgaristan’ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığı sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bulgaristan’ı ziyaret edeceği tarihin de kararlaştırılmadığını söyledi. Ancak Bakan, kesinlikle güney komşumuzun AB üyeliği konusunda görüşmeler yapılacağını belirtti.

Zaharieva, “Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmamız son derece önemli, ancak sorunları da masaya yatırmalıyız. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kesinlikle Razgrad’daki (Hazargrat) İbrahim Paşa Camii restorasyonundan sonra Bulgaristan’a hoş gelmiştir. Böylece dinlere hoşgörü göstereceğiz” dedi.

Bakan, işadamı Petır Hristov cinayetine de değindi. Zaharieva’nın ifadelerine göre polis, Novi İskır’da yaşanan altı kişinin kurban gittiği cinayette olduğu gibi, hızlı bir şekilde bu cinayeti de çözmeyi başaracaktır. Bakan, gerçekten polise güvenin yüksek olmadığını itiraf ederek, vatandaşlara ağır vakalarla ilgili bilgi vermeleri çağrısında bulundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar