Tekirdağlı ressam Eylem Çalışkan, Bulgaristan’ın Kırcaali şehrine bağlı Kirkova’da yaptığı ve “Kardeşlik Köprüsü” adını verdiği resimle iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yaptı.

Kırcaali ve Ardino’da kentin çeşitli noktalarına daha önce de 3 boyutlu resimler çizen ressam, Kirkovo’da yaptığı ve “Kardeşlik Köprüsü” adını verdiği resimle birlikte Bulgaristan’da yaptığı resim sayısını 5’e çıkarttı.

Çalışkan’ın Kirkovo’da bir alana yaptığı 3 boyutlu resmin açılışı, Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleyman, Başkan Yardımcıları Tasim Haci Veysal ve Valentina Dimitrova, belediye çalışanları ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Süleyman resimle ilgili “Ben ressamın Bulgaristan’ın diğer il ve ilçelerinde de böyle güzel eserler yapmasını temenni ediyorum. Ayrıca kötü hava şartlarına rağmen özverili çalışmasından dolayı da kendisine çok teşekkür ediyorum. Kirkovo halkı tüm güzellikleri hak ediyor, böyle güzel bir eseri halkımızın hizmetine sunduğumuz için mutluyuz” dedi.

Genç ressam Çalışkan, “Buranın havası oldukça soğuk ama insanlarının kalpleri sımsıcak. Ayrıca çok da misafirperverler. Burada bu güzel insanlarla birlikte olmaktan ve resmime göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok mutluyum. Buradan çok güzel anılarla ayrılıyorum” dedi.

 

İHA

Reklamlar