gop bulturk
Merkezi İstanbul’da bulunan Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği darbe girişimini kınadı
“Modern çağın insani değerlerine en uygun yönetim tarzı demokrasidir.
Demokrasilerde iktidar değişikliklerinin yolu sadece ve sadece sandıktan geçer. 3. Dünya ülkelerinin ilkel gelenekleri içerisinde kalan ve ülkemizin de geçmişte çokça sancısını çektiği askeri darbeler, artık bu devirde Türkiye’nin kaderi olamaz. Ülkemize geçmiş olsun, Türk Milletinin başı sağolsun” denildi.

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK) FETÖ mensuplarının darbe girişimini lanetledi.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet Ulutürk yaptığı yazılı açıklamada, derneğin ve birçok aydın ve akademisyenlerle ana-vatanları Türkiye Cumhuriyetinde 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen kanlı askeri darbe kalkışmasını bütün üyeleri ve soydaşlarını adına kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

O kara gecede, yüreğimizi ferahlatan olay ise, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın halkı sokağa çağırmasından sonra Türk halkının demokrasiye olan inancıyla meydanları doldurup, darbeye karşı dur demiş olmasıdır.

Türkiyeyi Orta Çağ karanlığına itmek isteyenlerin karşısında olduklarını vurgulayan Ulutürk, her zaman Türkiye devletinin ve halkının yanında olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimini durdurma çağrısını duyar duymaz sokaklara ve meydanlara çıktıklarını belirten Ulutürk, etkinliklere katılmaya devam ettiklerini aktardı.

OHAL kararına tam destek verdiklerini belirten Ulutürk, “OHAL durumunu hak ve özgürlüklerimizi savunmak, yasal haklarımızın çiğnenmesine yol vermemek, yaşadığımız semtlerde, şehrimizde ve ülkemizde huzur ve güvenlik tesis etmek için alındığına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ulutürk, Türkiye Cumhuriyetinin daha büyük ve daha güçlü olması halinde Bulgaristan’daki kardeşlerin de o kadar huzurlu ve emin yaşayacaklarına inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ve Bakanlar Kurulu’nun tüm kararlarına ve çağrılarına bundan böyle de uyacağımızı, demokratik düzeni korumaya yönelik her davete her an uymaya hazır olduğumuzu duyuruyoruz. Devlet ve kamu kurumlarımız, vicdanlarını ve ruhlarını ‘üstün akıl’ olarak bilinen hain dış güçlere satmış, Pensilvanya’da gizlenen FETÖ çetecilerinden ve paralelci darbeci taşeronlarından tamamen temizleneceği güne kadar OHAL güçlerinin yanında olacağımızı ve hiçbir desteğimizi esirgemeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz.”

Kâbus dolu hazin gecenin sabahında halkımızın alçak FETÖ darbecileri karşısındaki direnişi ile demokrasinin kazanmış olması tek tesellimiz olmuştur. BULTÜRK  derneği olarak ülkemizin bir daha böyle bir acıyı yaşamamasını temenni eder, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.
Saygılarımızla,
 KİMSE ELİNDEN TÜRK BAYRAĞINI BIRAKMASIN
HERKES ONUN GÖLGESİNDE TOPLANMAYA DEVAM ETSİN
nobet gop0001

Vatanımıza ve Milletimize, huzur ve istikrarımıza, birlik ve beraberliğimize, seçtiklerimize karşı yapılan hain darbe girişiminin karşısındayız. 15 Temmuz’da yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Rafet ULUTÜRK

www.bulturk.org.tr     www.bghaber.org   34045 – Bayrampaşa / İstanbul    
Telefon : +90 212 511 63 47     bilgi@bulturk.org.tr
Reklamlar