Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi ile Balkanlılar Kültür Derneği’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen Bulgar hakemler, Türk hakemlerle dostluk maçında karşı karşıya geldi. Türkiye ve Bulgaristan hakemlerinin yaptıkları dostluk maçına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı.

Bulgar hakemlerden oluşan takım sahaya Andreev, Staykov, Ivanov, Takov, Bozev, Aleksov Stavrov, Valchev, Yordanov, Ignatov ve Denev ilk 11 ile çıkarken, Türk hakemlerden oluşan takım ise sahaya; Emre, Gökmen, Seyfettin, Aykut, Can, Necmettin, Deniz Ateş, Fikret, Süleyman Abay, Cüneyt Çakır ve Abdulkadir Bitigen’den oluşan ilk 11 ile çıktı. Maçtan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Bulgaristan’da yaşayan hakem arkadaşları ile ilişkilerin çok iyi olduğunu vurgulayarak, “Bulgar hakemler ile daha önce hem Türkiye’de hem de Bulgaristan’da özel maçlar yapmıştık. Uzun zaman sonrasında biz onları davet ettik ve tekrar maç yapma imkanımız oldu. Eylül ayında biz de oraya gideceğiz” dedi.

Bakan Altınok Öz’e 50 numaralı forma

Karşılaşma öncesinde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  kendi adı yazılı olan 50 numaralı formayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın elinden aldı. Başkan Altınok Öz, “Türkiye’nin simgesi olan olan Cüney Çakır’ın elinden bu anlamlı formayı almak büyük bir mutluluk ve onurdur. Bu dostluk karşılaşması Türk ve Bulgarlar arasında kardeşliğin simgesidir. Katılan herkese teşekkür ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Altınok Öz ve hakemler birlikte başlama vuruşunu yaparak karşılaşmayı başlattılar. FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kendilerine destek veren ve dua eden herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Çakır, karşılaşmada sahaya kaptan olarak çıkarken, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile Bulgaristan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Stefan Ormandjiev’in de takip ettiği maçı Bulgar hakemler 2-1 kazandı

Reklamlar