9. IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, sektörün önemli ulusal ve uluslararası üretici markalarına4-7 Şubat tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Türk Markaları Dünyaya Açılacak

9. IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, sektörün önemli ulusal ve uluslararası üretici markalarına

4-7 Şubat tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, Türkiye‘den yeni markaların çıkması ve dünyaya yayılması için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

9. IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 4-7 Şubat tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sektörün önemli ulusal ve uluslararası üretici markalarına ev sahipliği yapacak olan fuar hakkında konuşan İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, IF Wedding Fashion İzmir‘e bu yıl 20 binden fazla ziyaretçi beklediklerini ifade etti. Tunçağ, gelecek yıl İzmir‘de organize edilecek IF Wedding Fashion ile İzmir‘denTürk markaları ve isimleri dünyaya duyurmaya devam edeceklerini belirterek “Tasarım yarışması sayesinde yeni modacıların önünü açmayı hedefliyoruz. Türkiye‘den yeni markaların çıkmasını ve dünyaya yayılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

GEÇEN YILIN BİRİNCİSİ DEFİLE YAPACAK

Fuarda performans defilesini, geçen yıl Beyaz Perde temasıyla düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nda birinci olan İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar FakültesiModa Bölümü öğrencisi Tülin Gülhan gerçekleştirecek. Fuarın ikinci günü organize edilecek özel performans defilesiyle Tülin Gülhan, profesyonelliğe de ilk adımı atmış olacak. Flu adını verdiği 40 parçadan oluşan koleksiyonun tamamen el işçiliğiyle hazırlandığını söyleyen Gülhan, tasarımlarında ipek kumaşlar üzerine el boyaması veJapon shibori tekniğini kullandığını belirtti.

YARIŞMADA SON PROVALAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ile Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliğinde gerçekleştirilecek İpek Yolu temalı 6. Gelinlik Tasarım Yarışması için de hazırlıklar sürüyor. Finalde yarışacak olan 16 tasarımcı, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası atölyesinde çalışmalarına devam ederken geçen yılın birincisi Tülin Gülhan da, kariyerinin ilk defilesi için Rönesans Ajans modellerinin üzerinde son provalarını yaptı.

SEKTÖRDE YENİ TASARIMCILAR

Yarışma sayesinde sektöre yeni tasarımcılar kazandırıldığını ifade eden jüri başkanı ve EGSD Başkan Yardımcısı Atınç Abay da, “Bu sayede Türk moda sektörümüz dinamik isimlerle çalışma şansı bulacak. Piyasaya girecek olan yeni isimlerle çalışmak bizi çok memnun edecek” diye konuştu.

Reklamlar