Bulgaristan Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2. Teklif Çağrısı kapsamında kabul edilen ve Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Svilengrad Halk Evi ile birlikte yürütülen ‘Dostlar ve Komşular Arasında Sınır Tanımayan İç İçe Geçmiş Kültür’ isimli projenin ‘Türk Kültür Günleri’ etkinliği Bulgaristan’ın Svilengrad ilçe merkezinde gerçekleştirildi.

Svilengrad’da gerçekleştirilen Türk Kültür Günleri’ne Kırklareli Belediyesi damga vurdu. Kırklareli Belediyesi, Svilengrad Halk Evi içerisinde giriş salonunda Bulgaristan halkına, Türk kültürünün izlerini yansıtan el işi ürünlerinden bazı örnekler sergilendi. Sergiyi görmeye gelen konuklara yine Kırklareli’ni tanıtmaya yönelik peynir, hardaliye ve helva ikram edildi. Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi çeşitli folklor oyunları ve canlı müzik performansıyla izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Etkinliğin son gününde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Aydemir Can ile daire müdürleri ve proje ekibi katıldı. Projede gelinen aşamaların konuşulduğu toplantıda Mart ayı içerisinde Kırklareli’ne gelecek olan Bulgaristan ekibinin Bulgar Kültür Günleri ile ilgili talepleri alındı. – KIRKLARELİ

Reklamlar