Bulgaristan’ın güneydoğusundaki Filibe kentinde “8. Balkan Karikatür Forumu” kapsamında Türk karikatür ustalarının eserleri sergilendi.

Şehir Sanat Galerisi’nde Türkiye’den gelen karikatüristler Murat Özmenek, Muhittin Köroğlu ve İbrahim Tuncay’ın da katıldığı etkinlikte, 1900 yılından bu yana 117 senelik dönemin mizah anlayışını yansıtan 117 esere yer verildi.

Açılışta hazır bulunan Türkiye’nin Filibe Başkonsolos Yardımcısı Mehmet Ufuk Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk karikatürünün Bulgaristan’da büyük ilgi görmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sergiyi organize eden İmeon Balkani Vakfının Başkanı Yulian Stankulov da Türk insanının sahip olduğu ince mizah anlayışının karikatüristler tarafından tüm dünyaya yayıldığını söyledi.

Stankulov, karikatüristlerin espri diliyle savaş, barış, çevre gibi sorunları bir bakışla anlaşılabilecek şekilde aktardığını ifade etti.

Türkiye Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ise bu sergide çok önemli isimlerin eserlerinin yer aldığına değindi.

Türk karikatürünü yurt dışında temsil etmekten büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Peker, “Bu tip çalışmaları Avrupa’nın ve dünyanın diğer ülkelerine de taşıyacağız. Türk karikatürü dünyada çok iyi tanınan bir sanat dalıdır.” diye konuştu.

Reklamlar