Erzurum Yakutiye Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklenen “İnsanı Değerlere Yolculu Projesi” kapsamında, Avrupa’dan Erzurum’a gelen 22 genç, tarihi Yakutiye Medresesi önünde “Dünyada barış” temennisinde bulunarak dilek balonlarını uçurdu.
Projenin son gününde dilek balonu uçurma etkinliği düzenleyen gençler, tarihi Yakutiye Medresesi önünde bir araya geldi. Türk, İtalyan, Bulgar ve Yunan gençlerinden oluşan 22 kişi, Erzurumlu vatandaşların bakışları arasında dilek balonlarını yakarak havaya uçurdu. Çeşitli dilekler tutan gençlerin ortak dileği ise dünyada savaşsız, barış dolu yılların geçmesi oldu.
Proje Koordinatörü Gökberk Kocaaliler, “Projemizin konusu ırkçılık, İslami fobi, kültür, eşitlik, hoşgörü ve ön yargı gibi kavramlardır. ‘İnsani Değerlere Yolculuk Projesi’ kapsamında, Avrupalı gençler ilimize geldi. Fonu Ulusal Ajans tarafından sağlanan, Erzurum Yakutiye Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteklediği proje kapsamında Türkiye, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan 22 arkadaşımız yer alıyor. Erzurum’un tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler. Projemizin son gününde dilek balonu uçurma etkinliğimizi gerçekleştirdik” dedi.
Etkinlik sonrasında ise katılımcı gençler kısa süreli halay çekerek eğlendi.

Reklamlar