Dünya Türk Gençler Birlği’nin Azerbaycan Gayri Devlet Teşkilâtlarına Devlet Desteği Şurası tarafından düzenlenen Türk Dünyası Genç Yazarlar Buluşması Bakü’de gerçekleşti
+++++++
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 2-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenenmekte olan Lahiya çerçevesinde Türk Dünyası’ndaki genç ve gelecek vaat eden yazarlar bir araya geldi. Toplantıya; Özbekistan, Tataristan, KKTC, Makedonya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Türkiye’den yazarlar katıldı. Türkiye’yi Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Alptekin CEVHERLİ’nin temsil ettiği lahiyada şehri, giyimi, mutfağı, tarihi ve edebiyatı ile Azerbaycan konusu da ele alındı.
Toplantıda Türkçe’nin sorunları, alfabe farkından kaynaklanan zorluklar, bir Türk ülkesinde yayınlanan eserin diğer Türk devletlerinde bulunup, okunması ile ilgili yaşanan sorunlar ele alındı. Bunun çözüm yolları ve bu konuda edebiyatçılara düşen görevler dile getirildi. Türk dünyasını birbirine yakınlaştıran ana etken olan dilin üzerinde duruldu.
Azerbaycan makamlarının yoğun ilgi gösterdiği Lahiya çerçevesinde düzenlenen toplantı ve ziyaretlere çok sayıda Azerbaycan milletvekili de iştirak etti.

Reklamlar