30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yılı kutlamaları münasebetiyle Anıtkabir yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

İSMAİL

Düzenlenen etkinlikler çerçevesinde “Türk Boyları Konfederasyonu” ve “Yör-Türk Vakfı” mensubu Yörük-Türkmen camiası ile birlikte BULTÜRK Derneği Ankara Temsilcisi de Anıtkabir ziyaretinde bulunmuştur.

Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan KOCA, Yör-Türk Vakfı Başkanı Hacı Mustafa TOMBULOĞLU, BULTÜRK Derneği Ankara Temsilcisi İsmail CİNGÖZ ile birlikte geniş bir katılımcı grubu ile gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti; Aslanlı Yoldan başlayan yürüyüş ile Anıtkabir’de ATATÜRK’ün Mozelesi önünden saygı geçişinin ardından Sn. Durhasan KOCA’nın Basın Bildirisi okuması ile tamamlanmıştır.

ISMAİL ANK

TÜRK BOYLARI KONFEDERASYONU, YÖR-TÜRK VAKFI 30 AĞUSTOS BASIN BİLDİRİSİ

Değerli basın mensupları,

Bizler, Ülkemizdeki Yörük-Türkmen Derneklerinin ve Yörük-Türkmen Federasyonlarının bir araya gelerek kurdukları “Türk Boyları Konfederasyonu” ve “Yör-Türk Vakfı” mensubu Yörük-Türkmen camiası olarak, Tarihi şanlı zaferlerle dolu Yüce Türk Milleti’nin, kadını ve erkeğiyle, yaşlısı ve genciyle, Şerefli Türk Ordusunun, tarih sayfalarına altın harflerle yazdırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramını milletimizin dirlik ve birliği için, barış ve refahı için kutluyoruz..

Saygıdeğer Basın Mensupları,

1000 yıl önce Anadoluyu fetheden ve Türkleştiren Sultan Alparslan’dan miras olan bu topraklara Ecdadımız milli mücadele sonunda kazandığı 30 Ağustos zaferi ile sahip çıkmış ve cumhuriyeti kurarak bizlere emanet etmişlerdir. Türk Devleti’nin, Türk Milleti’nin, Türk dilinin, Türk Bayrağının, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinin devamından yana olan, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devletini savunan bizler, emanet edilen ülkemize ve cumhuriyete canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz.

“Türk Boyları Konfederasyonu” ve “Yör-Türk Vakfı” mensubu Yörük-Türkmen camiası olarak bizler bir etnik grup değiliz. Bizler tarihte kurulan Türk Devletlerini kuran asli unsurlarız. Amacımız, devletimizin, milli birlik ve beraberliğinin temeli olan “Türk Kültürü ”nü araştırmak, geliştirmek ve yaşatmaktır. Bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmaktır.

Ülkemizde ve değişik coğrafyalarda yaşayan insanlarımız arasında kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma esaslarını geliştirmek, aynı dili konuşan, aynı tarihi geçmişi paylaşan diğer coğrafyalardaki Türk Devletleri ve topluluklarıyla işbirliği yapmaktır. Türk dilini, Türk kültürünü geliştirmek ve yaşatmak, Türk Dünyası ekonomik işbirliğini geliştirmektir.

Hepimizin ve tüm dünyanın bildiği gibi 15 Temmuz da Ülkemizde dış mihraklarca destekli hain bir darbe girişimi olmuştur, Devletimizle birlikte, Yüce Türk Milletinin fertleri bu ihaneti durdurmayı başarmışlardır. Bu terör örgütünün yalnız olamadığını düşünen Yörük-Türkmen camiası olarak, ülkemiz üzerinde hain emeller besleyen FETÖ, İŞİD, PKK, PYD ve YPG unsurlarının yurt içinde ve yurt dışında kökleri kazınıncaya kadar mücadelenin sürdürülmesinden yana olduğumuzu, uçları kimlere ve nerelere kadar uzanıyorsa uzansın, hepsinin yok edilmesi için daima devletimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Ancak bu iş ve işlemler sırasında hukuk kuralları çerçevesinde kalınması, suçlu ve suçsuz insanların ayrılması konusunda yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermelerini talep ediyoruz.

Bir daha böyle hain darbe girişimleri olmaması için, çok dikkatli davranılması gerektiğinin bir kez daha altını çizerek, bundan sonra devlet kadrolarına personel alınırken, Milletine ve Devletine bağlı, liyakat ve ehliyet sahibi olan ve Atatürk ilkelerini samimiyetle savunan insanlardan seçilmesini, terör örgütlerinin boşalttığı alanlara başka cemaat ve örgütlerin yerleşmemesi için her türlü önlemin titizlikle alınmasını arzu ediyoruz. Bu topraklarda yaşayan hiç kimse, gaflet, delalet ve hatta ihanet içinde olmamalıdır.

Türk kimliğini koruyan, kültürümüzü yaşatan, Yörük-Türkmenler olarak ülke içinde ve ülke dışında Türk Milleti’nin bekası için Devletimizin aldığı her karar da yanında olduğumuzu bildiririz. Özellikle bu günlerde Suriye sınırında yürütülen askeri harekat noktasında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Devletimize minnettarız. Bu harekat sadece Cerablus ile sınırlı kalmamalıdır. PKK uzantılı YPG/PYD terör örgütleri yok edilinceye kadar sürdürülmeli, Fırat’ın doğusu bizim için bir çizgi olmamalı, zalimin karşısında, mazlumun yanında olan milletimiz, İnsanlığın barışı, topraklarımızın güvenliği için sınır ötesi Türkmen kardeşlerimizin can ve mal güvenliği sağlanıncaya ve Kandil eşkıyanın başına yıkılıncaya kadar devam ettirilmelidir. Ebediyen yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetini yıkmak, bölmek ve zarar vermek isteyen her türlü hain planın karşısında ve dimdik ayakta duruyoruz.

Tarihteki birikimlerimizi, başarılarımızı ve zaferlerimizi, taçlandıran milli bayramlarımızı milletçe büyük bir coşku içerisinde kutlanması ve milletimizin varlığının nişanesi olan andımızın tekrar okullarımızda çocuklarımıza okutulması dileğiyle, Yörük Türkmen Camiası olarak Yüce Türk Milleti’nin 30 Ağustos Zafer bayramını bir kez daha kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, şükran minnetle anıyoruz.

Mekanları cennet, ruhları şad olsun.

Ne Mutlu Türküm Diyene.

Reklamlar