200 bin Dolar yatırımla faaliyete başlayan şube, Avrupa Birliği’nin merkezi olarak kabul edilen Brüksel, Grand Place’de AB Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.

Dünyaya baklava yediren Baklavacı Güllüoğlu, yurt dışındaki istikrarlı büyümesine devam ediyor. Yurt içinde 19, yurt dışında ise ABD’de New York’ta Manhattan, Brooklyn-Brighton Beach, Queens–Astoria, New Jersey’de Cliffside Park ve Kaliforniya’da Los Angeles, Libya’da Trablus, Hollanda’da Amsterdam ve Almanya’da Düsseldorf şubeleri ile faaliyet gösteren Nejat Güllü’nün Güllüoğlu, son olarak Avrupa Birliği’nin Başkenti olarak anılan Brüksel’de Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleriyle yeni şubesini açtı.

Yaklaşık 200 bin Dolar yatırımla faaliyete giren Belçika – Brüksel şubesi ile Avrupa’daki şubeleri için şimdiye kadar yaptığı yatırımı toplamda 1 milyon 700 bin Euro’ya ulaştıran Baklavacı Güllüoğlu, bundan böyle Brüksel’in kalbi olarak tanınan dünyaca ünlü turistlik merkez, Grand Place Meydanı’nda hizmet verecek.
Açılışta yaptığı konuşmada “Avrupa’nın hala küresel krizle boğuştuğu bir dönemde Türk yatırımlarının Avrupa’da boy göstermesi bizim adımıza gurur, Avrupa adına ise ders vericidir” diyen Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış; “Avrupa’daki önyargıları kırmak için artık Brüksel’e bir çivi daha çakıyoruz. Türkiye üye olduğunda AB pastasının dilimlerinin küçüleceğini zannedenleri buraya davet ediyoruz. Gelsinler, şu baklava dilimlerinin ihtişamından, baklavanın lezzetinden feyz alsınlar” dedi.

Yeni açılan Brüksel şubesinin dünyadaki istikrarlı büyümelerinin bir göstergesi olduğunu anlatan Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, “Güllüoğlu olarak yurt dışında emin adımlarla büyüyoruz. Avrupa’daki şubelerimiz için şimdiye kadar toplamda 1 milyon 700 bin Euro yatırım yaptık. Bu şubemizde de başta baklava olmak üzere tüm tatlılarımızla Brüksellilerin hizmetinde olacağız. Onların damak tadına uygun olacağına inandığımız başta baklava olmak üzere su böreği ve özel kremalı pastalarımızla mutfağımızın lezzetini tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.

Avrupa’da 15 şube’ye ulaşacağız

Önümüzdeki dönemde de başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada büyümeye devam edeceklerini anlatan Nejat Güllü, “İki sene içerisinde Avrupa’da 15 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. ABD’de Florida Eyaleti’nin Miami kentinde ve Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde yeni şubeler açmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Hem turistlik hem de tarihi açıdan Brüksel’in en prestijli bölgesi olan ve Unesco Dünya Mirası Listesi’ndeki Grand Place’da açılan şubenin dekorasyonuyla da özel olarak ilgilenen Güllüoğlu, renk ve tasarımlar üzerinde de özel olarak çalıştı. Şubeyi açmadan önce Avrupa’da yaşayanlardan ve daha önceki deneyimlerinden yola çıkan marka, böylelikle yalnızca yerel halkı değil turistleri ve AB’de görevli bürokratları aynı çatı altında toplayacak özel bir mekâna imza attı.

Dünyanın farklı kültürlerini geleneksel Türk tatlıları ve lezzetleri ile buluşturan Baklavacı Güllüoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.gulluoglu.com adresi ziyaret edilebilir. www.gulluoglusiparis.com internet adresinden sipariş verilebilir.

Reklamlar