Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Akif Akif, kot üretimi yapan Tuna Denim tekstil firmasını ziyaret etti. Kot üretimi dünyaca ünlü giyim firması Levis’i tedarik etmek üzere Türkiye’ye ihraç edilmektedir. tuna-denim-firmasinin-ikinci-fabrikasi
Sayın Akif, firmaya yaptığı ziyaretinde fabrikanın 2006 yılında açılışından bu yana gerçekleştirilen yatırımlar ve yöneticilerin gelecek projeleriyle tanıştı. Belediye Başkanı, her iş yatırımını ve tekstil fabrikanın işindeki her yeniliği desteklediğini ve yeni iş yerleri açılmasına yönelik herhangi bir girişime yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Başkan, firmalar, belediye ve devletin istihdamın ve yeni programların gerçekleştirilmesinin teşvik edilmesi için el birliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirtti. Fabrikanın icra müdürü Svetlozar İliev’in eşliğinde tekstil atölyesini gezdikten sonra Akif Akif, işçilerle tanışıp öğle yemeğinde aynı masada buluştu ve onların yerel yönetimden olan beklentileri hakkında haberdar oldu.

Görüşmede Tuna Denim şirketinin daha 40 kişinin çalışacağı Momçilgrad kasabasında ikinci bir atölye açarak, üretimini arttıracağı belli oldu. Onarım çalışmaları tamamlanan yeni atölyede yıl sonuna kadar üretim gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Svetlozar İliev, “Personelin fabrikada sunduğumuz çalışma koşulları hakkında görüşü bizi sevindiriyor. Üstelik bizimle çalışmak isteyenlerin sayısı da az değil” diye kaydetti. Fabrikada başlıca kasaba ve etraf köylerden kadınlar çalışıyor. İşçilere ulaşım aracı ve yemek sağlanıyor. Maaşlar elde edilen ürünlere göre hesaplanır, ortalama aylık maaş geliri 400 leva civarında. İşçiler firmanın en iyi yanının işçi maaşlarını düzenli ödemesi olduğunu paylaştılar.

Fabrika yöneticileri, Momçilgrad kasabasında çamaşırhane tesisi kurmayı düşündüklerini de paylaştılar. Bu fikir gerçek olursa, yeni edinim sayesinde 80 kişi iş sahibi olacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar