Yurt dışında yüksek lisans eğitimi görmek isteyen üç kişiye Tuk-Tam Derneği tarafından oluşturulan “Git, Oku Ve Dön” Fonundan 10 bin leva burs verilecek. Başvurular, 8 Haziran 2018 tarihine kadar fund.tuk-tam.bg internet sitesi üzerinden kabul edilecek. Tuk-Tam Derneği’nin Git, Oku Ve Dön İnisiyatifi kapsamında 3 yıl içinde 7 kişinin gelişimine destek verildi.

Dernekten yapılan açıklamada bursun geleceğin yüksek lisans mezunlarına yönelik olduğu ve tüm üniversitelere ve bölümlere açık olduğu belirtildi. Burs sahipleri, bursu nereye yatırım yapacaklarına kendileri karar verecekler. Mezun olduktan sonra Bulgaristan’a dönme arzusu ve motivasyonlarının adayların onaylanmasında önemli bir şart olduğu vurgulandı.

Dernek, yurtdışında edinilen tecrübenin, hem meslek, hem de hayat açısından değerli olduğunu ve Bulgaristan’ın kalkınması için kullanılabileceğine inanıyor. Dernek, daha fazla kişinin bu yeni bakış açısını benimsemesine ve becerilerini geliştirmesine yardımcı olacak bir burs fonu oluşturdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Desteklenecek üç güzel insan arıyoruz. Genellikle paranın yurtdışına gitmek isteyenlere engel olabileceğini biliyoruz ve bu yüzden daha fazla insana bu macerayı yaşama fırsatı vermek istiyoruz. Yurt dışında eğitim, insanı birçok yönden zenginleştiriyor”.

Başvuru prosedürü ile ilgili bilgileri fund.tuk-tam.bg sitesinde bulabilirsiniz.

Burs verilecek üniversitelileri seçecek jüri, ilham verici girişimci liderler, kurum ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşur.

Burs paraları, Tuk-Tam Derneği’nin burs kampanyasını destekleyen özel şahıslar ve birkaç kuruluş tarafından yapılan bağışlar sayesinde toplandı. Git, Oku Ve Dön İnisiyatifi, üç yıldır Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Sofya Büyükelçiliği tarafından destekleniyor.

Git, Oku Ve Dön İnisiyatifi kapsamında burs sahiplerine mali destekten başka rehberlik hizmetleri de veriliyor.

Yeni bir eğitim macerası yaşamak isteyen üniversite mezunları, 8 Haziran’a kadar 10 000 leva burs başvurusunda bulunabilirler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar