Bir önceki hükümette içişleri bakanı olarak görev yapan Tsvetan Tsvetanov, zimmetine para geçirmekle suçlanmasının ardından milletvekili dokunulmazlığından vazgeçti.
tsvetan-tsvetanov-bulgaristan-eski-icisleri-bakaniParlamento Başkanı Mihail Mikov, Tsvetanov’un, hakkında açılan soruşturma nedeniyle milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması yönünde kendi isteğiyle dilekçe verdiğini belirtti.  Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) hükümetinin İçişleri Bakanı Tsvetanov, parlamentoya verdiği dilekçede, Başsavcı Sotir Sotirov’un isteği doğrultusunda milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına razı olduğunu ifade etti.
Eski bakan Tsvetanov, görevi sırasında bakanlığın bütçesinden 50 bin levayı zimmetine geçirmekle suçlanıyor. Tsvetanov’un parayı, İçişleri Bakanlığı’nda birim müdürü olan Orlin Todorov’a tutuklu bulunduğu dönemde maaş ve tazminat olarak yasalara aykırı bir şekilde ödenmesini sağladığı iddia ediliyor. Tsvetanov ise daha önce yaptığı açıklamada suçlamanın dayanaksız olduğunu belirtmişti.
AA
Reklamlar