TSK, YPG
Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG hedeflerini vurmaya devam ediyor. Kilis Akçbağlar Askeri Üssü’nde konuşlandırılan Fırtına obüsleri 3 günden bu yana YPG’nin Azez bölgesinde ele geçirdiği alana top atışı yapıyor.

TSK’nın Suriye’deki PKK/PYD hedeflerine yönelik başlattığı operasyon yabancı basında da geniş yer alıyor. Timesgazetesi, “Cehennemin Kapıları” başlığını taşıyan başyazısında“Türkiye ve Suudi Arabistan, karmaşık ve kanlı Suriye savaşına dâhil oluyor. Tüm tarafların DAEŞ’i yenmeye odaklanması zamanı” diyor.

Yazıda, “Geçici çatışmasızlık anlaşmasının mürekkebi kurumadan Suriye’ye savaş geri döndü. Türkiye 2 gündür sınırdan Kürt birliklerini bombalıyor” deniyor.

“DOĞU-BATI HESAPLAŞMASI YAKLAŞIYOR GİBİ”

İncirlik hava üssüne Suudi Arabistan’ın savaş uçakları gönderdiğini de hatırlatan yazı, “Rusya, dünya savaşı uyarısında bulunuyor. Bir Doğu-Batı hesaplaşması yaklaşıyor gibi görünüyor. Tüm taraflara savaşın ana amacının DAEŞ’i yenmek olduğunu ve Suriye’nin parçalanmaması gerektiğini hatırlatma zamanı. Türkiye içinse Kürt sorununu güç kullanarak çözmenin zamanı değil”diyor.

“DAEŞ’E ODAKLANILMALI”

“Türkiye bir NATO üyesi olduğunu ve DAEŞ’le mücadelenin hayati önemdeki unsurlarından biri olduğunu unutmamalı” denen yazıda, “Ankara, Rusya’nın desteğindeki Suriyeli Kürtlerin Türkiye sınırında kendi mini devletlerini kurmak için karışıklığı fırsat bilmesini engellemekte kararlı” yorumunu yapıyor.”

Yazı şöyle devam ediyor:

“Ancak Suriye’nin geleceği konusunda kaygılandığını iddia eden tüm güçlerin ana kaygısı Halep’in savunulması olmalı. Zira Halep’in, Rusya’nın hava, İran ve Hizbullah’ın da asker desteğini alan Esad’a bağlı güçler tarafından kuşatılıp, açlığa mahkûm edilmesi ve istilaya uğraması tehlikesi var.”

“TÜRKİYE VE RUSYA KARŞI KARŞIYA GELEBİLİR”

“Türkiye bu tehdidin farkında olduğu için topraklarından silahlı 350 isyancının cepheye gitmesine izin verdi. Bu güçler, DAEŞ, El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ya da Batı tarafından desteklenen ılımlı muhalif gruplar arasında ayrım gözetmeyen Rus uçaklarına hedef olacaklar.”

“KÜRTLER SALDIRABİLİR”

“Türkiye ve Rusya şimdi çatışma yolunda. Kılıçlar, Kasım’da Rus uçağının düşmesiyle çekilmişti. Rusya Suriye’nin kuzeyine yabancı askerlerin girmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söylüyor. Türkiye’nin sınırlarındaki kavga yakında Suriyeli Kürtlerin kışkırtıcı bir saldırıda bulunmasına neden olabilir. Türkiye de NATO’yu yardıma çağırabilir. Bu durumda Rusya ve NATO’yla karşı karşıya gelir.”

Reklamlar