Türkiye’nin devlet televizyon kanalı TRT Kırcaali ve bölgesi için bir belgesel film çekiyor. Belgesel TRT İNT kanalının Balkan Müziğine Yolculuk programında yayınlanacak. Cumartesi ve pazar günü yapımcı Hasan Ali Demircan, yönetmen Hasan Taş, kameramanlar Haşim Durtaş ve Halil Elmaz, seslendirme uzmanı Nuri Öz ve sunucu Aslı Yüzbilen’den oluşan ekip Kırcaali, Ardino ve Cebel belediyelerinde çekim yaptılar.
trt-balkan-muzigi-belgesel
Programa sundukları gösterilerle Sabiha Mestan yönetmenliğindeki Buket Türk Halk Müziği Topluluğu, Ardino Yüksel İsmail’in solistliğinde Yerel Türk Folklor Orkestrası ve Svetla Semercieva’nın yönetmenliğindeki Rodopçanka Kadın Folklor Grubu konuk oldu.

Yapımcı Hasan Ali Demircan, “Programın amacı Balkan ülkelerindeki otantik halk müziğinin çeşitliliğini ve aralarında etkileşimi yansıtan Balkan müziğine gerçek bir yolculuk yapılmasıdır” diye vurguladı. Sayın Demircan, “Projeyi bir ay önce Türkiye’de başlattık. Bulgaristan’da Kırcaali’den başka Smolyan, Plovdiv, Sofya ve Razgrad şehirlerini de ziyaret edeceğiz. Yıl sonuna kadar daha Romanya, Kosovo, Sırbistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Karadağ, Arnavutluk ve Hırvatistan’da da çekimler yapacağız” diye belirtti.

Dört bölümden oluşacak belgeselin 2013 yılının Aralık ayı başında yayınlanması planlanmıştır.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar