Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD), T.C. Plovdiv Başkonsolosluğu ve Trakya Kalkınma Ajansı, Plovdiv Uluslararası Fuarın düzenlendiği haftanın çarşamba gününde önemli bir zirve düzenlediler.

Bulgaristan’dan ve Türkiye’nin Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ şehirlerinden yaklaşık 200 şirketin temsilcilerini bir araya getiren toplantı, fuar merkezinin Bulgaria roplantı salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye’den gelen heyetin başında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş vardı.

Toplantının açılışını ve moderatörlüğünü Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Müdürü Ventsislav Venkov yaptı.

T.C. Plovdiv Başkonsolosu Birey Yılmazsoy yaptığı konuşmasında iki ülkenin iş dünyası temsilcilerine birçok imkanlar veren bu tür toplantılara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

BULTİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnce, temsil ettiğin sivil toplum kuruluşunun yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdikten sonra Türk iş adamlarını Bulgaristan’da yatırım yapmaya çağırdı, ancak iş yapacakları bölge ve iş ortaklarını seçerken doğru kapıyı çalmaya dikkat etmelerini söyledi.

Bulgaristan Yatırım Ajansı Müdür Yardımcısı Macide Ahmedova, kurumun çalışmaları hakkında detaylı bilgi sundu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası adına selamlama konuşması yapan Cemal Tuna, Bursa bölgesinde 14 organize sanayi bölgesinin faal olduğunu ve çok yakında daha 3 bölgenin faaliyete geçeceğini söyledi.

Toplantıda Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Balkanlar Komitesi Başkan Yardımcısı ve Bulgaristan Ülke Başkanı Edis Emre,  Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Osman Ak ve Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova, temsil ettikleri kuruluşlar hakkında sunumlar yaptılar.

Öğleden sonra düzenlenen B2B görüşmelere 39 Türk ve 37 Bulgar şirketinden 300’ü aşkın kişi katıldı.

Organizatörler, toplantıda iş konusunda somut sonuçların elde edildiğini ve Bulgar ile Türk şirketleri arasında etkileşimin kurulduğunu söyledi.

Reklamlar