2017 yılında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden yayalar sayısı 157’ye ulaştı. Bu demektir ki, bir önceki yıla göre trafik kurbanı olan yayaların sayısında yüzde 30 artış var.

Aralık 2017’de Başsavcı Sotir Tsatsarov, savcılık makamının ülke genelindeki tüm yaya yollarına yönelik genel denetim başlattığını açıkladı.

Denetim çalışması için İçişleri Bakanlığına (MVR) ve Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı görevlendirildi ve denetim, savcılık tarafından kontrol edilmektedir.

Tsatsarov, “Son haftalarda trafik kazalarında hayatını kaybedenler ve yaralananların sayısı, istatistik rakamların böyle olduğunu varsaydığımızdan daha fazladır. Bu rakamlarla ölçülemez bir şey. Yolda kaybedilen hiçbir insan hayatı basit bir unsur örneği olamaz” dedi.

Teftişin sona ermesinin ardından trafik işaretlerini kontrol edip, bakımını yapmak zorunda olan ilçe belediye başkanlarına MVR tarafından uyarı mektupları ve savcılıktan teklifler gelecektir. Tavsiyelerin yerine getirilmemesi durumunda polis ve savcılık tarafından cezalar uygulanacaktır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar