Bulgaristan’da öğretim yılı başlangıcı vesilesiyle Razgrad’taki (Hezargrad) okullarda
Sofya Büyükelçimiz Dr. Hasan Ulusoy ve TİKA Balkanlar ve Dogu Avrupa Daire Baskani Dr.Mahmut ÇEVIK ile birlikte öğrencilere Türkiye’deki arkadaşların hediyesi olarak okul ve spor malzemeleri dağıttı. Razgrad Valiliğinin işbirliğiyle yapılan etkinlikte Büyükelçi komşu ve müttefik Bulgaristan’da bu gibi dostluğu pekiştiren çalışmaları
Bulgaristan makamlarıyla yapmaktan büyük memnuniyet duyduğumuzu insani diplomasimize vurguyla aktardı.

Dr. Mahmut CEVİK ise, Tika nin Balkanlarda bugüne kadar uyguladığı 801 eğitim projesini Razgrad ta uygulamaktan mutlu olduklarını belirtti.
Dr. Mahmut CEVİK, öğrenci ve öğretmenlere de önerilerde bulunarak, Balkanların barış kuşağı olacak gençlerin bölgede ortak geleceğimizi inşa edeceklerini o nedenle bu gençlere destek olacak öğretmenler ile ileriki süreçte de beraber proje uygulamak istediklerini ifade ederek,TIKA nin Bulgaristan da proje uygulamasına fırsat verdiklerinden dolayı Bulgar hükumetine ve Razgrad valisine teşekkürler etti.

Ziyaret kapsamında ayrıca, bulgar, Türk, Roman, Pomak engelli gençlere TİKA tarafından hediye edilen akülü engelli araçları dağıtıldı.

Törenlerde

Bulgaristan’da 1540 öğrenciye dağbitilan hediyeler; 
440 ögrenciye Okul egitim malzemeleri ve çanta, 600 ögrenciye aşofman takimi, 600 basket, futbol, voleybol topu; 40 başarili ogrenciye tablet; 200 sportif çocuklara bedminton seti; 5 engelli gence akülü araç; 300 ogrenciye kışlık mont dağıtılmıştır.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, ayakta duran insanlar

 

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, düğün, ayakkabılar, çiçek ve açık hava

Reklamlar