T. C. Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, Bulgaristan ile Türkiye arasında dostluk ve iyi komşuluk ilişkileri temelinde sürdürülen iş birliği adına dün Burgaz Başkonsolosu Nuray İnöntepe ile birlikte Varnada’ki Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezini ziyaret etti.

Büyükelçi, Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezine küçük yaştaki çocukların kan örneklerinin zahmetsizce ve acı çekilmeksizin alınmasına imkan veren koldan damar görüntüleme cihazı hediye etti.

Aynı gün saat 14:30 sularında Pirivadi (Provadiya)’de, geçtiğimiz günlerde yenilenen Engelli Bakım Evini ziyaretle kuruma 4 adet tekerlekli sandalye ile özel hareket kabiliyeti sağlayan engelli destek aracı bağışladı. Bu vesileyle belediye hastanesi yetkililerine de 1 adet solunum (sipirometre) cihazı desteği yapıldı.

Büyükelçi Dr. Ulusoy, komşuların her zaman birbirinin yanında olması ve birbirine yardım etmesinin doğal olduğunu, bu anlayışla Bulgar makamlarıyla iş birliği içinde hareket edildiğini ve TİKA gibi ilgili yardım makamlarının desteklerinin sağlandığını belirtti.

 

 

Reklamlar