Dün akşam T.C. Filibe Başkonsolosluğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90.yıldönümü münasebetiyle Dedeman Trimontium Princess otelinde resepsiyon düzenledi. Resepsiyona Filibe Başkonsolosluğun görev bölgesinden çok sayıda milletvekili, vali ve yardımcıları, belediye ve meclis başkanları, meclis üyeleri, parti, dini topluluk, kurum ve kuruluş, sivil toplum örgütleri, iş dünyası temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar davetli olarak katıldılar.

Ev sahibi konumundaki T. C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci ve eşi Fatma Taşan Cebeci, davetlileri bir bir kapıda karşılayıp 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul ettiler.

Sayın Şener Cebeci yaptığı selamlama konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90.yıldönümü münasebetiyle düzenlediğimiz resepsiyona hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Türkiye bildiğiniz gibi Osmanlı İmparatorluğunun çöküşünden sonra zor günlerin ardından ulu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki inançlı ve muktedir kadro tarafından tam 90 yıl önce 1923 yılında kurulmuştur. Bu ekibin kurduğu sağlam yapı üzerinde bugün siyasi, ekonomik, askeri, eğitim, kültür, sanat ve toplumsal gelişim alanlarında büyük atılımlar yapmış, modern bir ülke işlenmektedir.

Bugünlere gelmemizi sağlayan Cumhuriyetin kurucusu ulu önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve kahramanlarımızı bu vesileyle minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, 1913-1915 yılları arasında Sofya’da Askeri Ataşe olarak görev yapmış ve Bulgar halkına karşı daima iyi duygular beslemiştir.

Bugün ülkelerimiz NATO bünyesinde ittifak, AB çerçevesinde de ortaklık ilişkisine sahiptir, hepsinden önemlisi dost ve komşu ülkelerdir. Her alanda hızla gelişen ilişkilerimizin ve dostluğumuzun hepimizin el birliği ve katkılarıyla çok daha ileri seviyeye ulaşacağına olan inancımız tamdır. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar