Razgrad (Hazargrat) Valiliğinden verilen bilgiye göre Razgrad Valisi Günay Hüsmen, Vali Yardımcısı Evgeni Draganov ve Valilik Genel Sekreteri Mihail Todorov, Genel Müdür Ahmet Tüzün başkanlığında Türk firması Tarkim heyeti ile bir araya geldiler.

Türkiye’nin en büyük biyoetanol üreticisinin yatırım hedefi, Kuzeydoğu Bulgaristan’da mısırın işlenmesine dayanan ürünler üretecek bir tesis kurmaktır. Yatırım yaklaşık 35 milyon avro olacak, 200 iş pozisyonu açılması planlanıyor, üretim süreci kesintisiz olacak. İşletmede modifiye nişasta ve yem üretilecek. Bu işletmenin ihtiyaç duyacağı hammadde yılda 100 000 ton mısır ve günde 3000 metreküp su olacaktır.

Sayın Hüsmen, Deliorman’da potansiyel bir yatırım için tam desteğini dile getirdi. Bölgenin komşu bölgelere karşı avantajlarını vurguladı. Vali’nin ifadelerine göre Razgrad bölgesi yatırımcılar için el değmemiş bir bölgedir, burada işgücü vardır, ayrıca Rusçuk Üniversitesi Şubesi ve bölgedeki liselerden mezun uzmanlar da vardır, yakın mesafede bir liman vardır, yol altyapısı iyidir ve henüz iyi olmayan ise modernize edilmektedir.

Sayın Hüsmen, yatırımcılara devlete ait Razgrad’daki İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eski Tehlikeli Maddeler Bürosu binası ve İsperih (Kemaller) kasabasında birkaç belediye arazisi olmak üzere potansiyel mülkleri görmelerini teklif etti.

Genel Sekreter Mihail Todorov heyete ilk mülkü görmeye gittiği sırada eşlik etti.

Bölgede bulundukları temaslara dayanarak, heyet üyeleri Bulgaristan’a ve tam olarak nerede yatırım yapıp yapmamaya karar verecek Tarkim hissedarlarının dikkatine sunulacak bir rapor hazırlayacaklar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar