Tarım ve Gıda Bakanı Prof. Dimitır Grekov, 16 Ağustos 2013 tarihinde Kırcaali’de Biznes İnkübatör binasında tarım üreticileri, hayvan üreticileri, muhtarlar, bakanlığın il ve ilçelerdeki bölge müdürlüklerinden uzmanlarla görüşecek. bulgaristan-tarim-ve-gida-bakani-prof-dimitir-grekov-2013

İş görüşmesi Kırcaali Valisi Biser Nikolov’un daveti üzere gerçekleşecek. Bununla ilgili Biser Nikolov, “Çiftçilerin yeni program dönemi hakkında çok soruları var. Çiftçilerin Bakan ve Bakanlıktan uzmanlarla görüşmelerinde sorunlarını ortaya atmalarını bekliyorum. Bu soru tütün için ulusal ödeme ve referans dönemi için uygulanması, otlak ve meraların uzun vadeli kiralanması için imkanlar, Kırsal Kesimlerin Kalkınması Programı’na projelerle aday olunmasında ortaya çıkan idari engeller, çiftlikler kurulması için arazi belirlenmesi olanakları, birinci kategoriden olmayan çiftliklerin geleceği ve daha birçok meselelerle ilgilidir” diye kaydetti.

Tartışılacak olan büyük konulardan biri birinci kategoriden olmayan 4 500’yi aşkın çiftliğin geleceğidir. 2014 yılının başından beri onların süt satma hakkı olmayacak. Kırcaali ilinde birinci kategoriden yaklaşık 40 çiftlik mevcut, 3 çiftlik sınıflandırma sürecindedir. Süt üreticilerin hepsinin süt satabilmesi yönünde teklifleri var ve Bakan Grekov ile görüşmede açıklamaları bekleniyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar