Yunanistan’daki seçimlerden zaferle ayrılan SYRİZA hareketinin benzeri İspanya’da büyük ilgi görüyor.

İspanya‘da ekonomik krizin etkisiyle kendiliğinden ortaya çıkan ve siyasi parti haline dönüşen ‘Podemos’ (Yapabiliriz) adlı halk hareketi, başkent Madrid’de büyük bir gösteri düzenledi.

İspanya‘nın Endülüs özerk bölgesinde 22 Mart‘ta, ülke genelinde ise mayıs ayında yapılacak yerel seçimler öncesi çalışmalara başladığını duyurmak için Podemos’un ‘değişim yürüyüşü’ adı altında düzenlediği gösteriye binlerce kişi katıldı.

“Evet yapabiliriz”, “Tik tak tik tak, Rajoy için geri sayım başladı” sloganlarının atıldığı gösteride iktidardaki Halk Partisi’ne (PP) yerel seçimler ve arkasından kasım ayında yapılacak genel seçimler öncesinde gözdağı verilmeye çalışıldı.

SYRIZA BAYRAKLARI AÇILDI

Ülkenin dört bir yanından gelen 260 otobüs dolusu insanla birlikte gösteri sırasında çok sayıda Yunanistan bayrağı olması ve Yunanistan‘da genel seçimler sonrası iktidara gelen Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) partisine ait bayrakların bulunması da dikkat çekti.

MERKEL DE NASİBİNİ ALDI

Katılımcıların ‘Şimdi tam zamanı’ yazılı büyük bir pankart taşıdığı gösteride, İspanyol hükümeti dışında Troyka ve Almanya Başbakanı Angela Merkel‘i de eleştiren sloganlar atıldı.

“SİYASİ DEĞİŞİM BAŞLIYOR”

‘Başbakan, Başbakan’ sloganları arasında yürüyüş alanına gelen lider Pablo Iglesias, gösteriyi ‘tarihi’ diye nitelendirdi ve bugünden itibaren İspanya‘da siyasi değişim başlayacağını savundu.

“İKTİDAR İÇİN HAZIRLAR”

Podemos partisinin iki numarası olan Inigo Errejon da, “İnsanlar buraya artık İspanya‘da değişim istediğini göstermek için geldi. Bu sadece Podemos yanlılarının değil, değişim isteyen tüm İspanyolların gösterisi. İspanyollar yeni bir politika istiyor. Sağlıkta, eğitimde kesinti istemiyor. 2015, fakirleştirilen ve mevcut sisteme karşı kürek çekenlerin zaferinin görüldüğü yıl olacak. Biz iktidara gelmek için hazırız” dedi.

Reklamlar