Ardino’nun (Eğridere) Mleçino (Sütkesiği) köyünün sakinleri artık su temini ile ilgili sorun yaşamıyor. İçme suyu yetersizliğinden dolayı Beli Brezi Turistik Kompleksindeki bir pompa istasyonu ile “Vardar” adlı yerden ikinci bir su temini sağlandı. Tüm abonelerin, artık Ardino Su Ve Kanalizasyon Şirketi tarafından yürütülen su ve kanalizasyon hizmetlerine ücretsiz erişimi sağlandı.

Ardino Su Ve Kanalizasyon (VİK) Şirketi Yöneticisi Müh. Vladimir Atanasov, “Eski su sayaçlarının hepsi Ardino VİK tarafından yenileriyle değiştirildi. Şimdiye kadar imzalanan sözleşmeler 100 civarındadır. Bir kübik su için aboneler katma değer vergisi dahil 1, 75 leva ödeyecekler” diye belirtti.

Şu Ardino VİK Şirketi, ilçe merkezi Ardino, Byal İzvor (Ak Pınar), Padina (Makmulu), Jultuşa (Sarıkız), Enyovçe, Sedlartsi (Eskiler), Gorno Prahovo (Tosçalı), Yabılkovets (Elmalı), Brezen (Hallaçdere), Başevo (Hallar) köylerine hizmet vermektedir. Şirketin belediye sınırları içindeki Ahryansko (Ercek), Tırnoslivka (Türkerecek), Svetulka (Çangallı), Çubrika (Dallıca), Bogatino (Çorbacılar), Borovitsa (Çamdere), Dolno Prahovo (Amatlar), Çernigovo (Karamusollar)ve diğer yerleşim yerlerine de hizmet vermesi bekleniyor.

Eğer hatırlatmak gerekirse, 2017’de Ardino Belediyesi’nin bir projesi kapsamında Mleçino köyünün içme suyu şebekesi yenilenmişti. Eskiyen eternit basınçlı borular plastik borularla yenilenmişti.

Mleçino köyünde su boru hattı geçen asrın 60’lı yıllarının başında inşa edilmiştir ve içme suyu “Vardar” adlı yerden temin ediliyor. Özellikle yazın yerel su kaynaklarının debisi oldukça düştüğü için köy sakinlerinin evlerine iki günde bir su gidecek şekilde su rejimine giriliyordu.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar