Haskovo’ya (Hasköy) bağlı kaplıcalarıyla ünlü ilçe merkezi Mineralni Bani’ye (Meriçler) bağlı Susam köyünde düzenlenen sembolik bağ kesimine Fransa, Güney Kore ve Cezayir büyükelçileri, birçok diplomat, belediye başkanı, iş dünyası, devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.

Etkinlikte yaptığı selamlama konuşmasında Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender, şunları kaydetti: “Mineralni Bani Ulusal Kaplıcalarında turizm ve şarapçılık çok dinamik olarak gelişiyor. Bulgaristan’da balneo ve SPA merkezi haline geldik. Bağlarımız 256 hektardır, işler artıyor, bu sektörde yeni yatırımlar bekliyoruz”.

Mümün İskender’in üst düzey konukları arasında Fransa Büyükelçisi Eric Lobendel, Güney Kore Büyükelçisi Shin Bunam, Cezayir Büyükelçisi Latifa Benazza ve Avrupa Komisyonu Bulgaristan Temsilciliği Başkanı Ognyan Zlatev hazır bulundular. Etkinlikte ayrıca Bulgaristan Sanayi ve Odası Başkanı Tsvetan Simeonov ve geleneksel olarak ev sahipliği yapan Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yanço Yanev de yer aldılar. Konuklar, Mineral Bani’nin güzelliğine ve doğasına hayran kaldıklarını belirttiler, zengin bir folklor programını izleme ve Haskovo’nun yöresel yemeklerinin ve özel seçilmiş şarapların tadına bakma fırsatı buldular.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar