Kırcaali Bölge Müftülüğü, Bulgaristan’daki Suriyeli mülteciler için bağış kampanyası başlattı. Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet’in girişimiyle bağışlar büyük kasabalardaki camilerde toplanıyor. Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, “Müftülük sınırları içinde 250 yerleşim yeri bulunuyor, fakat biz daha büyük nüfusa sahip yerleşim yerlerine odaklanıyoruz. Bu artık ikinci bağış kampanyamız. Birkaç ay önce de yardım topladık. O zaman ülkedeki, Suriyeli mültecilere iki otobüs dolu battaniye, giysi ve gıda ürünleri gönderdik. Bu konuda bölge halkının merhameti ve dayanışma duygusuna güveniyoruz” diye kaydetti. beyhan-mehmet-kircaali-bolge-muftusu

Bölge Müftülüğü’nün kampanyası Bulgaristan Başmüftülüğü’nün ülkede başlattığı Suriyeli mülteciler için “Elini uzat, Ensar ol” kampanyası kapsamında gerçekleştiriliyor. 13 Eylül’de başlayan kampanya 10 Ekim 2013 tarihine kadar sürecek. Kampanya, Suriye’den Bulgaristan’a gelen mültecilere el uzatarak devletin gösterdiği gayretlere destek olma amacı taşıyor.

Girişim, çocuk ve yetişkinler için giysi ve ayakkabı, ders araç gereçleri, bebek arabaları, konserve gibi malzemelerin toplanmasına odaklanıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle bağışlar kurbanlık hayvan olarak da kabul ediliyor. Başmüftülük bu yıl kurbanlık hayvanlar için 250 leva fiyat belirledi. Kampanya para toplanmasını amaçlamıyor, fakat yapılan para bağışları da kabul edilecek, çünkü toplanan bağışların lojistiğini karşılamak için gerekli olacak.

Bağışlar, Başmüftülük ve bölge müftülüklerinde toplanıyor. Dağıtılması ise sorumlu devlet kurumları aracılığı ile gerçekleştirilecek.

Başmüftülük, iyi bir ev sahibi olduğumuzu göstermek için tüm toplumun elinden geldiği kadar bu kampanyaya katılması için çağrı yapıyor. Bulgaristan Müslümanlarına yönelik kampanyanın “Elini uzat, Ensar ol” başlığıyla Medine halkının misafirperverliğinin hatırlatılması amaçlanıyor. Ensar kelimesi Arapçada ‘yardımcı’ anlamını taşımakla birlikte, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) ve Mekkeli müminler hicret ettikten sonra onlara her bakımdan yardım eden Medinelilerin de unvanı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar