Bulgaristan Türkleri ve Adım Adım Türkiye proje kapsamında BİZ Derneği Genç Ressamlar Sergisi ve Edirne Tanıtımı – 23.11.2013 Şumnu’da büyük bir başarı ile gerçekleşti.sumnuda-biz-dernegi-genc-ressamlar-sergisi-edirne-tanitimi
BİZ Derneği tarafından düzenlenen sergi açılışında, ressamlarla söyleşi yer aldı ve esreler tanıtıldı. Proje tanıtımı Gönül Mehmedova tarafından yapıldı. Edirne tanıtımı, Kırkpınar güreşleri ve Koca Yusuf heykelin yapılışı, Sağlık Müzesinin de filmleri keyifle izlendi. Program daha sonra Delıorman bölgesine özgü halk oyunlarıyla devam etti.

Etkinliğin önemli konukları arasında T.C. Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, Şumen Valisi Ventsislav Venkov, Şumen Milletvekili Bünyamin Hasan, Kuzey ve Doğu Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği Başkanı Emine Halil, TİKİD Güneş Derneği Başkanı Gönül Mehmedova, Cem Derneği Başkanı Veysel Bayram, Varna Sabahattin Ali Halk Kültür evi Kurucu Başkanı Rüstem Aziz, Dobruca Türk Kültür Derneği Gürsel Kırnak, Mevlana Halk Kültürevi Başkanı Gülhan Musa, Recep Küpçü Türk Kültür Merkezi Başkanı Mücella Bilal, Tunahan Derneği Başkanı Güner Hakkı, Yablanovo Koç Derneği Başkanı Cemal Çoban vardı.

Gönul Mehmedova
TİKİD GÜNEŞ Başkanı

Reklamlar