Mestanlı(Momçilgrad) kasabasında yaşayan ünlü heykeltıraş Şükri İsmail, Eğridere(Ardino)’nin sembolü haline gelen Şeytan Köprüsü’nün eşsiz benzersiz panosunu yaptı. Bu sanata ilgisi 40 yıl önce doğuyor. Şimdi Şükri İsmail’in eserlerinin repertuarı sürekli genişlemektedir. Yarattığı anıtsal eserleri ülkede olsun, yurt dışında olsun, birçok uluslararası düzeyde açılan sergilerde gösterdi. sukru-ismail-seytan-kopru-panosu

Onun son çalışması 3 metre yüksekliğindeki kemeri Stambolovo Belediyesi’nin 30.kuruluş yıldönümü münasebetiyle yaptı. Kemer, Knijovnik ile Jılti Bryag köyleri arasında Belediye girişine monte edildi. Kemerde temel sembol sıkışan eller. Diğer semboller ise buğday başağı, üzüm ve güneştir. Kemer üzerinde heykeltıraş 7 ay çalıştı. Momçilgrad kasabasının merkezinde bulunan alageyik figürü de onun eseridir. Manisa’daki Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtını da o yarattı. Ege Bölgesinde bulunan Bodrum, Yalıkavak ve Gündoğan şehirlerinde de çok sayıda heykel çalışmaları var.

Şükri İsmail 1951 yılında Momçilgrad’ın Kos köyünde dünyaya gözlerini açtı. Etropole’deki Zanaat Okulu’ndan mezun oldu. Geçen asrın 70’li yıllarında Sofya’daki Amatör Resim Sanatı Merkezi’nde 4 yıllık eğitim gördü.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar