BSP lideri SergeyStanişev’e yönelik gizli evrakı kaybetme suçlamasıyla açılan davanın başlaması ikinci kez ertelendi. Sofya Şehir Mahkemesi, Başbakan olduğu dönemde, Ulusal Güvenlik (DANS) tarafından kendisine saklamak için verilen yedi gizli evrağı kaybetmek suçlamasıyla açılan davayı ikinci kez erteledi. Davanın ertelenmesine sebep olarak ise, hakim ile Stanişev’in avukatlarının, meclis Başkanı Mihail Mihov’dan Stanişev’in savcılıktan gönderilen mahkemeye davet kağıdını alıp almadığı konusunda bir cevap alamadıkları gösterildi. Yasaya göre, bu davet mektubu, duruşmanın yapılacağı günden 7 gün önce alınması gerekiyor.

Sergey Stanişev, 23 Ekim 2013 tarihinde Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tsatsarov’a bir mektup yazarak, başında bulunduğu kurumun konu ile ilgili kesin bir tutum ortaya koymasını istedi. Stanişev mektubunda, ‘Savcılık tarafından izlenecek yolda eksiklik olmasından dolayı konu hakkında toplumda ve kamuoyunda spekülasyonlara sebebiyet veriliyor. Bu durum hakkında bir karar verileceğinden eminim. Toplumun gerçekleri öğrenmeye hakkı vardır. Ben de ismimin temize çıkmasını istiyorum. Bu nedenle gerekli girişimlerde bulunarak suçlamada bulunmasını veya bundan vazgeçmesini ümit ediyorum.’ ifadelerini kullanmıştı.

Başsavcı Sotir Tsatsarov da, 25 Ekim 2013’te meclise mektup göndererek, suçlamanın yapılabilmesi için milletvekili Sergey Stanişev’in dokunulmazlığının kaldırılmasını istemişti.

Ceza Kanununa göre, Stanişev’in şu ana kadar suçu bulunmadığı için sadece 5 bin levaya kadar para cezası kesilebilecek.

Reklamlar