30 Eylül 2013 tarihinde Stambolovo Belediyesi, kuruluşunun 30. yıldönümünü kutladı. Kutlama töreni Belediye Meclisinin bu münasebetle düzenlediği oturumuyla başladı. stambolovo-30-kurulus-yildonumuOturumda Haskovo Valisi İrena Uzunova, milletvekilleri ve Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci hazır bulundular.

Stambolovo Belediye Başkanı Macid Mandacı, çalıştıkları alanlarda elde ettikleri üstün başarılardan dolayı 16 yerel faaliyetçiyi plaket ve takdir belgeleriyle ödüllendirdi. Ayrıca iki kardeş belediye arasındaki işbirliğin gelişimine katkıda bulunması sebebiyle Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz’a da plaket verildi.

Kutlama programı daha Cuma günü başladı. O zaman ilçe çapından çocuk ve öğrenciler, edebiyat ve müzik programı sundular, ardından da önde gelen yerel şair ve yazarlar seyircilere kendi eserlerini tanıttılar. Aynı gün Belediye binasının fuayesinde ismini duyuran aktör ve ressam İvan Çauşev ve genç ressam Ürküş Molla’nın eserlerinin yer aldığı karma serginin açılışı yapıldı.

Ertesi gün Stambolovo’daki stadyumda Krumovgrad (Koşukavak), Kırcaali, Momçilgrad (Mestanlı), Haskovo (Hasköy), İvaylovgrad (Ortaköy) ilçelerinden katılan takımlar arasında bir futbol turnuvası gerçekleştirildi. Galip gelen takımlara kupa ve ödüller sunuldu.

Turnuva sonrası program Stambolovo İlçesi’nden amatör sanatçı grupların gösterileri ve Todor Kojuharov ile Yujni Ritmi Orkestrası’nın konseriyle son buldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar