Yasen Djabrov’un çekimleri

Yasen Djabirov’un resimleri ve kliplerini izlerken, insan yaşadığı şehri ne kadar tanıyıp, tanımadığını anlayabilir. Yukarıdan, kuşbakışı görüntülere bakarken, yeni yerler, yollar, şimdiye kadar olduğunu bile bilmediğimiz noktaları görebiliyoruz.

Yasen Djabirov animasyon mezunu. Drone ile çekimlere nasıl başlamış?

“Droneler teknoloji olarak çıkmadan daha, fotoğrafçılık ve kameramanlıkla uğraşıyordum. Uzaktan kumandalı helikopter maketi yaptım ve üstten çekimler yapmaya başladım. Drone kameralar çıkınca her iki faaliyeti birleştirdim, ikisi bir arada çekimler yaptım.

Çok farklı yerleri gezmek, çok değişik yerleri çekmek ve görüntülemek isterim. Daha sonra onları klipler halinde sunmak ayrı bir zevk. “Birkaç proje hazırladım. Sofya kiliselerini çekiyorum. Kuş bakışı çekimlerde onların yuvarlak kubbeleri ve geometrik yapıları bir ayrı güzel görünüyor. Mimarlar ve inşaatçılar bu binalara ayrı özen gösterdiği için, üstten bakınca da bir ayrı önem arz ediyor. Sofya’nın kilise ve mabetlerini ayrı bir projede toplayan Yasen Djabirov, yepyeni klipler insanları kuşbakışı güzellikleri görmeye davet ediyor.Снимка

Çeviri: Sevda Dükkancı

Reklamlar