Dün akşam Sofya’da ikamet eden 36 yaşındaki Ajda İbrahimova’nın yüzüne asit atıldı. Bunun sonucunda Ajda’nın vücudunun yüzde 24’ünde yanık oluştu. Komşularının ifadelerine göre talihsiz kadın işten eve dönerken yaşadığı apartmanın önünde bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Çok ağır göz yaraları alan Ajda’nın görme yetisini kaybetme tehlikesi olduğu anlaşıldı. Emniyetten yapılan açıklamada suçun failinin hala yakalanmadığı bildirildi.

Olayla ilgili ihbar dün akşam saat 21.30 sularında verildi. Ajda İbrahimova, eşi ve 15 yaşındaki kızı ile birlikte yaşadığı Sofya’daki Alexander Stamboliyski Bulvarı’ndaki 175 nolu apartmanın önünde saldırıya uğradı.

Kadın, pastane sahibidir ve komşularının ifadelerine göre işten eve döndüğü bir zamanda saldırıya uğradı ve vücudunun yüzde 24’ünde yanık oluştu.

Sofya Acil Yardım Merkezi Sözcüsü Katya Sungarska, kadının yüzünün, başının ve bedeninin bir kısmında yanıklar oluştuğunu bildirdi. Çok ağır göz yaraları aldığı için görme yetisini kaybetme tehlikesi olduğu anlaşıldı. Ajda’nın bir komşusu, ailenin sorunlu bir aile olmadığını ve yüzüne asit dökülen genç kadının çok güzel ve şirin biri olduğunu söyledi.

Ajda’nın komşusu, “Onun bir arkadaşıyla konuştum. Durumunun çok kritik olduğunu söyledi. Kadın işten eve dönüyormuş. Kendisine ait bir pastanede çalışıyordu ve işten eve dönerken apartman girişinde saldırıya uğramış, fakat ben tam olarak ne olduğunu söyleyemem, çünkü tanık olmadım. Kadın çok iyi ve düzgün bir kadındır. Herhangi bir sorunu olduğundan da haberim yok” diye anlattı.

Pirogov Hastanesine kaldırılan Ajda’nın durumu ağır olmaya devam ediyor. Emniyetten yapılan açıklamada suçun failinin hala yakalanmadığı bildirildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar