Ülkenin dört bir yanından Sofya’ya gelen nakliyeciler, protesto gösterisi yaptı. Göstericiler, “AB’de İşimiz İçin Bir Yer Var Mı”, “Avrupa İki Süratte – Bulgaristan İçin Geri Vites” ve “1. ile 2. Ulaşım Paketi=Exit” yazılı pankartlar açtılar.

Nakliyeciler, Makron Yasası olarak bilinen bilinen Avrupa Birliği’nin hazırladığı yeni Hareketlilik Paketi’ne karşı çıkıyorlar. Önerilen kurallar, Orta ve Doğu Avrupa’dan gelen TIR kamyon şoförlerinin, yolda geçirdikleri her üç haftanın sonunda 45 saat için eve geri dönmelerinin yanı sıra zorunlu molalarını kamyonun içinde değil, bir otelde yapmalarını gerektiriyor.

Nakliyecilerin ifadelerine göre bu kısıtlayıcı tedbirler hem uluslararası taşımacılığı, hem de otobüs taşımacılığını iflasa sürükleyecek. Protesto gösterisi nedeniyle Sofya’da Tsarigradsko Şose Bulvarı boyunca 80’den fazla kamyon ve 60’tan fazla otobüs bulunuyor. Sayılarının artması bekleniyor.

Bulgar nakliyecilerinin Fransa Cumhurbaşkanına verdikleri mesajlarından biri “Makron, Avrupa’yı Bölmeyin” oldu. Önerilen değişikliklerin, uluslararası sürücülere ciddi zararlar vereceğini söyleyen protestocular, kamyonları gözetimsiz bırakırlarsa, yakıt ve emtia hırsızlıklarının artacağından korkuyor.

Önerilen değişikliklere göre uluslararası sürücüler her üç haftada bir Bulgaristan ‘a dönmeli ve bu da hesaplarını karıştıracak. Başka bir ülkede geçici görevlendirmelerin ücretlendirilmesine ilişkin yeni kurallar getirilirse de kayıplar meydana gelecektir.

Şimdi nakliyeciler, AB liderlerinin onların sesine kulak verip bir çözüm bulmasını bekliyor.

Göstericiler Makedonya Meydanı’ndan Milli Kültür Sarayı’na kadar yürüyüş yapacaklar. Gösterinin amacı, Bulgaristan’da taşımacılık sektörünün batmaması için Sofya’da bulunan AB ülkeleri liderlerinin nakliyecilerin taleplerine kulak vermeleridir.

Nakliyeciler, Yunanistan ile sınırda bulunan Kulata Sınır Kapısı’nda da gösteri yapıyorlar. Barışçıl protestoya 20’den fazla şirket katıldı. Protestocular, karayolunu kapatmış değiller, ancak hoşnutsuzluğunu korna çalarak ifade ediyorlar. Eğer taleplerine kulak verilmezse nakliyeciler, sınırları kapatmak ve Brüksel’de protesto eylemleri yapmakla tehdit ediyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar