Bulgaristan’da hükümet karşı gösterilerde yeni döneme girildi. Sofya’da her sabah kahvesini Parlamento önünde içen ve slogan atan göstericilere bugün ülke çapından da destek geldi.
sofya-da-gostericiler-sehir-merkezini-bloke-ettiProtestoların 35. gününde meclis oturumun yapıldığı saatte parlamentoyu el ele tutuşarak kuşatmak isteyen göstericilere polis engel oldu. Birkaç grup halinde çevredeki ana kavşakları bloke eden insanlar, düdüklerle ve özel getirilen sirenle hükümeti istifaya çağırdı. Kahve bardaklarıyla birkaç gün önce yapılan sözde uzay gemisiyle siyasetçileri Star Wars filmindeki gezegene yollamak isteyen protestocular, ‘İstifa’ ve ‘Mafya’ sloganları attı.

Gösteriler sebebiyle şehir merkezi araçlara kapatıldı. Birkaç göstericinin güvenlik kordonunu delme girişimi kısa zamanda gerginliğin tırmanmasına neden oldu. Bazı kadınları gözaltına almak isteyen polise polise itiraz eden göstericiler asfalt üzerine oturdu. Eylemciler, meclise giren milletvekillerini ıslıkladı. Resmi olmayan bilgilere göre 10’un üzerinde gösterici gözaltına alındı.

Sofya’da göstericiler Yüksek Mahkeme Kurulu binası önünde de eylemlerine devam ediyor. En uzun gösterilere hazır olduklarını belirten eylemciler, isteklerinin arkasında sonuna kadar durmaya kararlı olduklarını ifade ediyor. Sofya’nın merkezindeki gösterilerin gün boyu sürmesi bekleniyor.

CHA

 

 

Cihan Haber Ajansı

Reklamlar