Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, 7. Milli Temel İslam Bilgi Yarışması’na katılan öğrencileri ödüllendirdi.sofyada-milli-temel-islam-bilgi-yarismasi

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, ülke genelinde yaz döneminde her yıl düzenlenen Kur’an kurslarına ilginin gittikçe arttığını, bu yıl da 8 bin 200 öğrencinin kurslara katıldığını bildirdi.

Başmüftülük, başarılı öğrencileri teşvik etmek üzere, Sofya Bölge Müftülüğü ev sahipliğinde 7. kez Milli Temel İslam Bilgi Yarışması düzenledi. Yarışmaya, Türk ve Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Sliven, Razgrad, Aytos, Blagoevgrad ve Şumnu şehirlerinden yerel elemeleri geçmeyi başaran öğrenciler katıldı.

Yaz döneminde gördükleri kursları başarıyla bitiren öğrencilerin temsilcileri, başkent Sofya’nın
“Lumiere” sinema-tiyatro salonunda yarışmaya girerek, bilgilerini sergiledi. Yazılı ve uygulamalı sorulara cevap veren öğrenciler, yaz tatilini boş geçirmediklerini ispatladı.

İslamiyet’le ilgili sorularının büyük bir bölümünü Türkçe olarak yanıtlayan öğrenciler, salonu dolduran Müslümanların karşısında namaz kıldı, Kur’an-ı Kerim okudu ve bilgilerini paylaştılar. Genç Müslümanlar, sahip oldukları bilgi ve deneyimle Başmüftülüğün belirlediği jüri üyelerini de etkiledi.

Jüri Başkanı, Mestanlı şehrinin İmam Hatip Lise Müdürü Ahmet Bozov, küçük yaştaki öğrencilerin bilgi düzeyinden son derece etkilendiğini söyledi. Bozov, “yarışmacıların oldukça hazırlıklı geldiklerini, jüriyi zor durumda bıraktıklarını” kaydetti.

Salonda hazır bulunan ve yarışmayı heyecanla izleyen diğer çocuklar da İslamla iligili sorulara cevap vererek çeşitli ödüller kazandı.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci, yaptığı konuşmada, “Bugün, burada kaybeden taraf yok. Sadece başaran, bilgisini ispatlayan yavrularımız var.

Bugünkü mutluluk, hepimizin mutluluğu sayılır” diye konuştu.

Dakikalarca ayakta alkışlanan küçük öğrenciler, Başmüftülüğ’ün hazırladığı Kur’an-ı Kerim, dini kitaplar ve çeşitli diğer hediyelerle ödüllendirildi.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü’nden edinilen bilgiye göre, nüfusu 7,4 milyon olan ülkede bir milyona yakın Müslüman, özellikle yaz döneminde düzenlenen kurslara çocuklarını göndermeye devam ediyor ve ve yaz kurlarına gittikçe daha büyük ilgi gösteriyor.

Bulgaristan’da bu yıl yaz döneminde 650 yerde açılan Kur’an kurslarına 8 bin 200 öğrenci katıldı.

 

AA

Reklamlar