Almanya’nın en büyük elektronik şirketi Siemens, Bulgaristan’da yeni iki merkez açacak. Sayısal üretim ve proses endüstrileri ve sürücüler alanında faaliyet gösterecek merkezler, Varna ve Sofya’da bulunacak.

Siemens Üretim ve Proses Endüstrileri ve Sürücüler Bölümü Başkanı Teodor Marinov, “Ana şirketin yeni yapılanmalarını Bulgaristan’da oluşturulmayı tercih etmesi, ülkemizin iş ve kalkınma için çekici bir mekan olmasına dair imajını yansıtıyor” diye belirtti.

Marinov, “Şu anda 2018 baharında hizmete başlaması beklenen iki yeni birim için personel arayışı içindeyiz” diye sözlerine ekledi.

Varna’daki mühendislik merkezi otomotiv endüstrisine hizmet edecek ve üretim ve otomasyon sistemlerini geliştirecek ve uygulayacak. Bu tür sistemlerin imalatçının standartlarına göre tasarlanması ve geliştirilmesine ek olarak, mühendisler ayrıca yerinde entegrasyon ve yazılım başlatma ile otomotiv fabrikalarında endüstriyel robot sürücüleri ile uğraşacaklar.

Müh. Marinov, “Birçok önde gelen Alman otomobil üreticisi, Siemens tabanlı sistemleri ve denetleyicileri kullanıyor. Ülkemizin, onların gereksinimlerini karşılayabilmek için yüksek teknik eğitime sahip gerekli uzmanları bulunuyor “dedi.

Varna’da kurulacak birim için otomasyon alanında mühendisler aranıyor, onların İngilizce konuşmaları şartı var, Almanca bilmeleri ise bir avantaj sağlayacak. İşe alınacak mühendisler, merkezin birinci sınıf hizmetler vermesini garanti edebilmesi için özel eğitim görecekler. Bu aşamada ekibin 12 kişiden oluşması bekleniyor ve çalışan sayısının daha sonra artırılması bekleniyor.

Sofya’daki merkez, Orta ve Doğu Avrupa bölgesinden alınan tüm alanlardaki müşteri siparişlerinin işlenmesinden sorumlu olacak. Hedef, müşteri siparişlerinin geleneksel şekilde veya Siemens’in Industry Mall adını taşıyan çevrimiçi platformu vasıtasıyla yürütülmesi, izlenmesi ve fatura edilmesi süreçlerini uyumlu hale getirmektir. Gelecekte, tüm siparişler Sofya’daki yeni merkeze gönderilecek ve nereden geldiklerine bakılmaksızın işlenecek ve faturalandırılacak.

Bu amaçla, Romence, Sırpça, Hırvatça ve başka Orta ve Doğu Avrupa’daki bazı ülkelerin ulusal dillerini bilen uzmanlar aranıyor. Süreç yönetimi, sanayi lojistik, ERP sistemleri ve iş süreçleri ile ilgili bilgi sahibi olunması ve dış kaynak kullanımı (BPO) konusunda deneyim sahibi olunması önemli bir avantaj sağlayacak. Sofya merkezindeki görevlilere de ek eğitimler verilecek ve onlar bilgi tazeleme kurslarına katılacaklar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar