Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Mümin “Türk, Bulgar ve Pomak diye ayırım yapmayalım. Bizi komünizm karşıtlığı birleştiriyor.” dedi.
Mümin, BAF ile Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği’nin (BULTÜRK) düzenlediği Bulgaristan’daki Etnik Temizliğin ve Kültüren Soykırımın 30. Yılı forumunda“Türk, Bulgar ve Pomak diye ayırım yapmayalım. Bizi komünizm karşıtlığı birleştiriyor.” dedi.
Mümin şu ifadelere de yer verdi:
Biz intikam istemiyoruz. Bizim için etnik köken önemli değil, önemli olan sadece gerçeklerin prtaya çıkması ve adaletin yerini bulması. 1984-89 yıllarındaki zulümle ilgili dava 18 Aralık’ta sona eriyordu. BAHAD ve BULTÜRK’le il mahkemesine davanın uzatılması için dilekçe sunduk. 048 No’lu dava arkadaşlarımız aracılığıyla daha 4 ay uzatıldı. Evgeni Mihaylov ve 22 Eylül Hareketi, komünist dönemde işlenen suçların zaman aşımının kaldırılmasıyla ilgili yasa tasarısını hazırladı.
Mümin, Türkiye’de yasa tasarısıyla ilgili imza kampanyası başlatarak 1 516 imza toplayan Adnan Pelvanlar’a da teşekkür etti.
Mümin, 1 516 imzanın Başsavcıya, Cumhurbaşkanına ve Adalet Bakanına sunduğunu açıkladı.
Reklamlar