Başta “Türk-İslam ülküsü” olmak üzere yazdığı eserlerle önemli izler bırakan vepeygamber soyundan gelen düşünür-yazar Seyyid Ahmet Arvasi, ölümünün 26. yıl dönümünde anıldı.

Peygamber soyundan gelen Seyyid Ahmet Arvasi, ölümünün 26. yılında düzenlenen programla anıldı.

Eyüp’teki Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nde düzenlenen anma törenine Ahmet Arvasi’nin oğlu Murat Arvasi, torunu Mehmet Ali Arvasi ve çok sayıda öğrenci katıldı. Anma öncesinde Arvasi’nin söyleşilerinden oluşan kısa bir film gösterisi yapıldı.

Filmin ardından Ahmet Arvasi’nin öğrencisi olan Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, Arvasi hocayı anlattı. Arvasi hocanın peygamber soyundan gelen bir düşünür olduğunu belirten Tekden, “Bir nesle adeta hocalık yaptı.

Tam manasıyla anlaşılamamış, onun derinliğine vakıf olamamışız. Peygamberin soyundan bir kişidir. Yüzüne o nuru aksettiren bir insan. Yaşantıyla bu nuru birleştiren bir özelliği var. Samimiyetini dışa yansıttığı için etkili olan bir insan.

Her şeyi kalpten söylediği için çevresindeki insanları o denli etkilerdi. Bu tür değerli insanların kıymeti Türkiye’de zamanında bilinmedi. Son dönemini baya rahatsız geçirdi” dedi.

Reklamlar