Seyhan Belediyesi ile Bulgaristan’ın Plovdiv Belediyesi arasında “Kardeş Belediye” anlaşması kapsamında ilk adım atıldı.

Bulgaristan’ın ikinci büyük şehri Plovdiv Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Stefan Stoyanov ve beraberindeki teknik bir heyet Seyhan Belediyesi’nin davetlisi olarak Adana’ya geldi. Seyhan Belediyesi’nin çalışmalarını yakından inceleyen Başkan Yardımcısı Stoyanov, özellikle Avrupa Birliği Fonları’nın kullanıldığı projeler konusunda işbirliği yapmalarının her iki şehir açısından da olumlu olacağını söyledi.

Plovdiv Belediyesi Ekonomi Danışmanı ve Bulgaristan’ın önde gelen ekonomi analisti Georgi Stoev’un da eşlik ettiği Belediye Başkan Yardımcısı Stefan Stoyanov, Seyhan’ın bürokratlarıyla gerçekleştirilen teknik toplantının ardından Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından makamında kabul edildi.

Bulgaristan heyetinin Seyhan’da yaptığı inceleme ve toplantıların sonuçları hakkında bilgi alan Karalar, “Türkiye ve Bulgaristan arasında geçmişi uzun yıllara giden tarihi bir birliktelik var. İki ülke insanlarının ve kurumlarının teknik ve sosyal konulardaki işbirliğinin her iki taraf açısından da son derece olumlu olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Zeydan Karalar, makamında kabul ettiği Bulgaristan’ın Plovdiv Belediyesi Başkan Yardımcısı Stefan Stoyanov’a SEYMER’lerde hazırlanan el işi seramik tablo hediye etti. Konuk başkan yardımcısıda Başkan Karalar’a ülkesinden getirdiği bir hediyeyi takdim etti.

Görüşmenin ardından Seyhan ile Plovdiv Belediyeleri’nin “kardeş şehir” olabilmeleri için karşılıklı iyiniyet mutabakatı imzalandı. Her iki belediyeden teknik düzeyde karşılıklı ziyaret ve görüşmelerin önümüzdeki günlerde devam edeceği bildirildi.

Seyhan’a Bulgaristan’dan "Kardeş"

Seyhan’a Bulgaristan’dan "Kardeş"

Seyhan’a Bulgaristan’dan "Kardeş"

Reklamlar