Bulgaristan Başmüftülüğü Müftü Yardımcısı Vedat Ahmet, Selimiye Camisi’nde cuma vaazı verdi. Edirne‘de eğitim semineri için bulunan Ahmet, Edirne Müftülüğünün daveti üzerine verdiği vaazda,  Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu ve bununla gurur duyduklarını söyledi.

Çok iyi imkanlara sahip olan Türkiye‘nin güçlü olmasının komşu ülkede yaşayan soydaşlara da moral olduğunu vurgulayan Ahmet, şöyle konuştu:

“Size gıptayla bakıyoruz ve arzumuz, bizim durumumuza düşmeden, imkanlarınıza  şükretmenizdir. Çünkü gerçekten kendimizle kıyasladığımızda bizden bin kat daha değerli şeylere sahipsiniz. Belki bazen görmüyorsunuz, bazen hafife alıyorsunuz ama inanın, gerçekten çok değerli imkanlara sahipsiniz. Sizler şükrettikçe yüce Rabbimiz rızkınızı artırıyor. Bu maneviyattan bizler de istifade ediyoruz. Aksi taktirde, Kur’an her zaman bize hedefi gösteriyor. Hem müjdeliyor hem de ikaz ediyor.” Ahmet, Allah’ın nimetlerine şükretmek gerektiğini, yoksa bunların hesabının sorulacağını vurguladı. Türkiye ve Türkiye‘deki vatandaşlar güçlü oldukça kendilerinin de güçlendiğini dile getiren Ahmet, “Onun için kendiniz çalışın güçlenin ama biz kardeşleriniz için de çalışın, şükredin. Bizler sizi örnek alıyoruz. İnşallah bizler de aynı istikamette dualarımızla, küçük imkanlarımızla çalışmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

Reklamlar