Selçuk Hitit Otel’deki 2. Kaynaşma ve Dayanışma Gecesi’ne Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Havva Boyacı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ve eşi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti Selçuk İlçe Baçkanı Sema Yeşilçimen ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Osman Başterzi, CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Kosova-Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Acırgan, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Şerafettin Yüksel, çevre ilçelerden gelen çok sayıda Rumeli Göçmenleri Dernekleri’nin başkanları, Selçuk’taki bazı oda, dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda göçmen vatandaş katıldı.

Bu yıl ikincisinin düzenlendiği Kaynaşma ve Dayanışma Gecesinin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ali Akyüz, derneğin 27 Nisan 2011 tarihinde Selçukluların desteği ile kurulduğunu, bu süre içerisinde dernek yöneticileri olarak dernek üyelerinin desteği ile her platformda gururla temsil ettiklerini ve bundan sonra da temsil etmeye devam edeceklerini söyledi. Rumeli Göçmenleri olarak geniş bir aile olduklarını vurgulayan Akyüz, yakın zaman içerisinde dernek bünyesinde hayata geçirilen “Rumeli Kültürü ve Makedonca Dili öğretimi” adı altında başlatılan önemli çalışmadan bahsetti. Bu konuda yaklaşık bir yıl önde İzmir ve Aydın bölgesindeki Dernek başkanları ile bir dizi görüşmeler yaptıklarını, bu kapsamda “Rumeli Kültürü ve Makedonca Dili öğretimi” üzerine bir proje hazırladıklarını ifade eden Dernek Başkanı Ali Akyüz; “Bu dilin öğretilmesi için Makedonya Devleti Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski’ye projemizi ilettik ve kısa süre sonra bu konuda bizlere olumlu yanıt geldi. Selçuk’ta Makedonca dilinin öğretilmesi için Makedonca öğretmeni Prof. Dr. Slagjana Jnceva görevlendirildi” diyerek; söz konusu eğitimin yaklaşık üç ay önce başlatıldığını kaydetti.

RUMELİ BALKAN ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK

Bu yıl mayıs ayında başlatılarak her yıl geleneksel hale getirmeyi düşündükleri “Rumeli Balkan Şenliği” düzenlemek istediklerini, yine dernek üyelerinin yoğun isteği üzerine Balkanlara bir gezi planladıklarını duyuran Dernek Başkanı Akyüz, bu konuda hazırlıkların devam ettiğini kaydetti. Kaynaşma ve dayanışma gecesinin hazırlanmasında büyük destek ve emeği geçen başta dernek yönetim kurulu üyeleri olmak üzere derneğin gençlerine teşekkür eden Akyüz, son olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göçmenlere hitaben söylediği “Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar, yani düşmanla sonuna kadar dövüşenler, çekilen ordumuzun ricat hatlarını sağlamak için kendini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak, çekilmek nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır” sözleri ile konuşmasını bitirdi.

Gecede konuşan Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, bir Selçuklu olarak, Rumeli Göçmen çocuğu olarak bu gecede olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek; “Ulu Önder Mustafa Kemal de bir Rumeli Göçmeniydi. Ben de bundan büyük onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Gecede Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da bir konuşma yaparak, bu yıl ikincisinin düzenlendiği bu güzel organizasyonu oluşturan dernek yöneticilerini ve bu organizasyona katılan herkesi kutladığını belirtti. Atatürk’ün de Göçmen olduğunu hatırlatan Kaymakam Boyacı, tarihin çok iyi bilinmesi gerektiğini, bu anlamda asırlar boyu süren bu dayanışmanın bugün böyle bir dayanışma içerisinde sürdürülmesinin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyledi.

Reklamlar