Bulgaristan’daki seçimlerde yüzde 4 barajını aşamayan 3 sağ partinin liderleri istifa etti. Güçlü Demokratlar Birliği (DSB) Başkanı İvan Kostov, tüm yönetim ile istifa ettiğini açıkladı. Kostov, haziran sonunda düzenlenecek olan parti kurulunda yeni yönetim için de aday olmayacağını duyurdu. 1997-2001 dönemi başbakanı olan Kostov, halkın oy verdiği 4 partinin ülkeyi krizden nasıl çıkaracaklarına odaklanmalarını istedi.

ivan-kostov-dsb-uhohVatandaşların Bulgaristanı Başkanı Meglene Kuneva da istifa kararını açıkladı. Parti yüzde 3,26 oy almıştı.

Ülkenin demokratik hayatındaki ilk sağ parti olan Demokratik Güçler Birliği (SDS) Başkanı olan Emil Kabaivanov’un da yarın düzenlenecek parti toplantısında görevi bırakması bekleniyor.

Tüm bölge liderlerin de istifaya çağıran Kabaivanov, SDS sempatizanların GERB’i desteklediklerini ve böylece vicdani oy yerine günün güçlüsüne oy verildiğini iddia etti. Yüzde 2’yi bile aşamayan SDS, siyasi hayatındaki en kötü sonucu elde etti. Kabaivanov, “Sağ kesimin birleşmesi gerekiyor. Sağdaki üç liderin de istifa etmesi ve yeni simalara yol açılması gerekiyor.” dedi.

Reklamlar