Razgrad (Hazargrat) şehrinde basına açıklamalarda bulunan Başsavcı Sotir Tsatsarov, “Savcılığın yakın gelecekte alacağı önlemler, yerleşim yerlerinde personel yetersizliği sorununu çözecek. Bu tedbirler, savcılık bürolarının birleştirilmesine, bölgesel birimlerin oluşturulmasına ve savcı sayısı yetersizliği olan savcılıklara özel bir görevle gönderilmelerine veya özel olarak atanmalarına gerek kalmadan savcıların daha fazla hareketliliğine yol açacaktır” diye bildirdi. Başsavcı, bunun savcılıkların kapatılması anlamına gelmediğini, ancak mevcut olandan çok farklı bir konseptin söz konusu olduğunu belirtti.

Razgrad bölgesinde yaşanan personel sıkıntısı, problemlerin daha büyük olduğu diğer bölgelerde olduğu kadar çalışmaları etkilememektedir. Bölgede sadece bir savcının çalıştığı Kubrat (Balbunar) Bölge Savcılığı’nda durum en ağırdır.

Hastanelerde denetimlerle ilgili bir soru üzerine Tsatsarov, özel yapılanmalar barındıran sağlık kuruluşlarının aynı faaliyeti gerçekleştirip gerçekleştirmediğini kontrol ettiklerini belirtti. 30 Mart’a doğru hazır olması beklenen Sağlık Bakanlığı’nın nihai raporu diğer sağlık tesislerini de kapsayacaktır.

Mevduatı bulunan bankaların kötü durumda olduğu bildirilen mudilerin elektronik posta adreslerine gönderilen mesajlarla ilgili de denetimler yapılıyor. Başsavcı, bu tür mesajların söz konusu bankayı istikrarsızlaştırmak amacı güttüğünü belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar