Sofya’daki Türk Büyükelçiliğine arabayla çarparak saldırida bulunan Março Jekov (35), eylemi nedeniyle beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği bildirildi.tc-sofya-buyukelciligine-araba-daldi

Jekov’a karşı ilgili ceza kanununun kasten başkasının malına zarar verme (madde 216) ve  holiganlık” (madde 325)  suçundan soruşturma başlatıldığı belirtilirken, daha önceki sabıkaları da gözönünde bulundurulduğunda beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği kaydedildi.
ŞANS ESERİ DEMİR KAPININ ARDINDA KİMSE YOKTU
Güvenlik uzmanları „Março Jekov’un araçla saldırı için elçiliğin doğal olarak en zayıf noktası olan diplomatik araçların giriş çıkış yaptığı demir kapıyı seçmesi dikkat çekiyor. Jekov’un araçla çarpacağı yeri önceden tespit etmiş olma ihtimali çok yüksek. Elçilik etrafındaki kaldırımlara park yapılmasını önlemek amacıyla binanın her iki tarafında çıkıntılar var. Ayrıca kaldırım da hayli yüksek. Araçla binaya kadar ulaşılabilecek tek yer elçiliğin iç kısmına araçla geçmek için kullanılan demir kapı.
Jekov’un ani bir kararla tam o naktayı hedeflemesi imkansız olmasa da ani karar olasılığı çok düşük” diyor. Şans eseri saldırı anında demir kapının ardında elçilik çalışanlarından kimsenin olmadığı ifade edildi.
YAKINLARI: „MARÇO’NUN AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL
Bulgar basınına konuşan iki çocuk babası Março Jekov’un akrabaları, Jekov’un akli dengesinin yerinde olmadığını ve psikolojik sorunlarla boğuştuğunu söyledi.

Ajans Bg

Reklamlar